Системно се увеличава броя на киберпрестъпленията и атаките срещу достъпа

...
Системно се увеличава броя на киберпрестъпленията и атаките срещу достъпа
Коментари Харесай

Ето какви брутални поражения нанасят киберпрестъпленията на българския бизнес!

Системно се усилва броя на киберпрестъпленията и офанзивите против достъпа до онлайн услуги демонстрират данни, показани от експерти от водещи хостинг снабдители. А с него и все по-зачестяващите въпроси по отношение на сигурността на информацията, която предоставяме във виртуалното пространство.

Процентът на киберзаплахите в страната нараства непрекъснато, а феноменът киберпрестъпност не познава граници и се развива с помощта на глобализацията на военни, политически и стопански рецесии.

"Киберсигурността е наш приоритет ", това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на кръгла маса на тематика „ Киберсигурност - Предизвикателства пред институциите и бизнеса в България “.


"Благодаря на спонсорите и на фондация „ Ханс Зайдел “. Убеден съм, че сътрудниците ми от Министерство на вътрешните работи ще не престават да бъдат поръчител за киберсигурността ", добави още той.

"МС одобри национална тактика „ Киберустойчива България 2020 “. Министерство на вътрешните работи има извънредно виновна работа в този бранш ", разяснява по тематиката и националният представител от ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Пламен Нунев.

"С поддръжката на министър Маринов, секторът за киберпрестъпност набъбна в отдел. Киберпрестъпленията нанасят съществени провали на българския бизнес и изискват сериозна работа.

Наш приоритет е отбраната на закононарушенията против авторското право, насаждането на расова или религиозна ненавист и терористичните изявления. Интернет дава опция на радикални течения да правят дейности, посредством които да насаждат избрани незаконни хрумвания ", разкри началникът на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП Явор Колев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР