Системният интегратор Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД (ТБС Груп) потвърди

...
Системният интегратор Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД (ТБС Груп) потвърди
Коментари Харесай

Телелинк дебютира на борсата на 8 юни

Системният интегратор Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД (ТБС Груп) удостовери излизането си на Българска фондова борса (БФБ) на 8 юни. Тогава ще бъдат препоръчани за продажба 7% от компанията при минимална цена от 7.60 лева за акция.

Мениджър на емисията е Елана Трейдинг АД. С това ТБС Груп извършва проекта си от началото на годината да предложи лимитирана част от компанията на закрепена атрактивна цена и респективно да даде опция на повече вложители да запишат акции, а идният борсов дебют на компанията беше избран неотдавна от изпълнителния шеф на БФБ, доцент Маню Моравенов като главно събитие за нашия пазар през 2020-та година.

Първичното листване е мотив за " Телелинк " да вярва, че по този метод ще се даде опция на по-широк кръг от заинтригувани да погледнат компанията от позицията на акционери преди главното предложение през втората половина на месец септември.

Процедурата

Компанията запазва първоначално оповестените проекти за продажба на до 30% от капитала в границите на два транша през 2020 година – юни и септември, при в началото оповестените параметри – 7.60 лева минимална цена на Транш 1, започващ на 8 юни, и цена на база 8.5 пъти EBITDA към юни 2020 през септември 2020 година Транш 1 ще продължи 10 работни дни до 19 юни в това число, според обновената Процедура за продажба от 01.06.2020 година “Компанията и акционерите й имат ангажимент и имат вяра, че поетият през есента на 2019 година път към публичността е верният в дълготрайното й развиване. Бизнес моделът на компанията разчита на сложни и дълготрайни договорни връзки, което смекчава резултата от внезапни промени на бизнес климата като изключителните условия, свързани с COVID-19. Вярваме, че миналите няколко месеца ще създадат продуктите и услугите, които предлагаме на пазара, още по-атрактивни и ще дадат опция на компанията да излезе от настоящата обстановка с поголям капацитет в дълготраен проект, ” съобщи Иван Житиянов, основен изпълнителен шеф на ТБС Груп.  Инвеститорският интерес към сдружението, в това число от интернационалните вложители, преди и след Коронавирус, остава мощен, а софтуерният бранш става още по-притегателен за тях предвид на новите стопански действителности. Разделянето на предлагането на два транша има за цел да даде опция на по-широк кръг вложители да влагат в компанията на ранен стадий, с което да се уверят в капацитета и да имат опция да затвърдят решението си при по-големия втори транш. Обстоятелствата към COVID-19 не разрешиха да се остави по-дълъг интервал сред транш 1 и 2, само че той е задоволителен, с цел да могат вложители и акционери да се убедят в настоящия и дълготрайния капацитет на компанията.

“Вярвам, че непокътнатата минимална цена продължава да дава съответна отстъпка за вложителите, изключително поради мощните резултати на компанията към 31 март тази година, и междинните равнища, на които се търгуват книжата на софтуерния бранш по света преди и след Коронавирус, подкрепена в допълнение с непроменените упования за промеждутъчен дял от 4 млн. лева през 2020 година, ” сподели още Житиянов.

Резултатите

Според данните от оповестените през предходната седмица резултати на Групата за първо тримесечие на 2020 година и одитираните доклади за 2019 година, консолидираните доходи означават забележителен растеж на дванадесетмесечна база, като размерът им за интервала 1 април, 2019 година - 31 март, 2020 г. (127.1 млн. лева.) надвишава с 15% продажбите за календарната 2019 година Изчислената на същата база, чистата облага доближава 11.4 млн. лева, като нараства с 40% по отношение на календарната 2019 година Само за първото тримесечие на тази година, Групата регистрира доходи от 36.7 млн. лева, отбелязващи нарастване от 84% по отношение на аналогичния интервал на 2019 година С главен принос се откроява регистрираният растеж от 118% в България, където ТБС ЕАД осъществя доста по-широк набор от планове във всички браншове на локалния пазар, както и продължаващи регулярни доходи от мултинационални клиенти. Ръст от 43% означават и продажбите в Сърбия, Черна Гора, Босна и Словения, където Групата форсира доста доставките към обичайни клиенти от телекомуникационния бранш. Към консолидирания растеж се числят и приходите от стартиралите в края на 2019 година продажби в Македония и Албания.

Обратно изкупуване

Допълнително, като продължение на оповестените основни проекти на Дружеството да подтиква чиновниците си с акции, мениджмънтът на ТБС Груп предлага на акционерите и стратегия за назад изкупуване на акции до края на 2020 година при ценови диапазон от 7.40 лева – 11.00 лева на акция. Предложението ще бъде гласувано на плануваното за 30 юни изключително общо заседание на акционерите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР