Системите за наблюдение на ядрените материали в съоръженията за радиоактивни

...
Системите за наблюдение на ядрените материали в съоръженията за радиоактивни
Коментари Харесай

Какво се случва в Чернобил? МААЕ е загубила контакт с АЕЦ-а

Системите за наблюдаване на нуклеарните материали в оборудванията за радиоактивни боклуци в Чернобил в Украйна, които бяха завладяни от съветските сили предишния месец, стопираха да предават данни на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации, заяви " Ройтерс ".

" Генералният шеф уточни, че отдалеченото предаване на данни от системите за наблюдаване на защитните ограничения, конфигурирани в Чернобилската АЕЦ, е било изгубено ", се споделя в изказване на Международната организация за атомна сила (МААЕ).

Предпазните ограничения се отнасят до региона на работата на МААЕ, ориентирана към следене на нуклеарния материал.

В същото време стана ясно, че към 210 техници и личен състав по сигурността са на дежурство в атомната електроцентрала в Чернобил към този момент съвсем две седмици, написа " Дойче веле ", цитирайки известие на МААЕ.

Дежурството им е още от деня преди съветските сили да завладяват обекта. Украйна сподели на МААЕ, че личният състав има достъп до храна, вода и малко медикаменти, само че ситуацията им се утежнява.

„ Призовавам силите, които дейно управляват обекта, незабавно да обезпечат безвредната ротация на личния състав там “, сподели шефът на МААЕ Рафаел Мариано Гроси. По думите му за нуклеарната сигурност е от значимо значение личният състав да може да почива и да работи на постоянни смени.

Въпреки че към този момент не е работеща електроцентрала, Чернобил в никакъв случай не е била изцяло изоставена, и централата към момента изисква непрекъснато ръководство.

След като реактор номер четири експлодира преди 36 години, другите му реактори продължиха да работят няколко години и цялостен град - Славутич - беше издигнат за настаняване на служащи, които бяха евакуирани след повредата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР