Системите с изкуствен интелект на сравнимо с човешкото ниво могат

...
Системите с изкуствен интелект на сравнимо с човешкото ниво могат
Коментари Харесай

Експерти, IT предприемачи и Илон Мъск: Поне за 6 месеца спрете да развивате AI

Системите с изкуствен интелект на сравнимо с човешкото равнище могат да се трансфорат в заплаха за човечеството и по тази причина всички AI лаборатории в света би трябвало да спрат да развиват своите по-мощни от GPT-4 модели за интервал от 6 месеца, в границите на който да се изработят общи протоколи и политики за отговорно и безвредно образование на логаритмите. За това приканва неправителствената организация Future of Life Institute, подкрепено от над 1000 представители на софтуерните и университетските среди.

Сред тях е притежателят на Twitter Илон Мъск, само че също съоснователят на Apple Стив Возняк, разработчици от компанията DeepMind на Гугъл и доста откриватели на изкуствения разсъдък.
 Какво съставлява Законът на Европейски Съюз за изкуствения разсъдък и от какво ще ни пази
Какво съставлява Законът на Европейски Съюз за изкуствения разсъдък и от какво ще ни пази

Опасни ли са новите технологии?

Контекст : През последните 6 месеца платформите, които основават текстове, изображения и друго наличие с " човешко " качество, безусловно избухнаха като известност измежду потребителите. Възможността да получиш съответен отговор вместо лист с линкове към уеб сайтове възобнови борбата сред Гугъл и Microsoft при уеб търсачките, само че също така приложения като ChatGPT се преглеждат като част от бъдещето на доста специалности.

Именно склонността на хората да се предоверяват на машините тормози създателите на отвореното писмо.

В прав текст : " Трябва ли да дадем на машините да наводнят осведомителните ни канали с агитация и лъжи? Трябва ли да автоматизираме всички работни места? Трябва ли да създаваме безчовечен мозъци, които в един миг ще са повече от нас и по-умни от нас и просто ще ни създадат непотребни? Трябва ли да рискуваме да загубим надзор над цивилизацията си? Подобни решения не би трябвало да се делегират на водачи от софтуерния свят, които не са определени от хората ", пишат създателите на писмото.
 Изкуственият разсъдък може да размени един вид чиновник в фирмите: брилянтният
Изкуственият разсъдък може да размени един вид чиновник в фирмите: брилянтният " простак ", с който никой не обича да работи

Колкото повече се интегрира изкуственият разсъдък на работното място, толкоз повече чиновниците ще би трябвало да работят едни с други

От друга страна: Сам Алтман, шефът на OpenAI - компанията, която направи актуалния AI наличен за хората, не се е подписал под писмото.
 Сам Алтман от OpenAI: Човекът, от който Гугъл най-вече се опасява
Кой е индивидът, от който Гугъл най-вече се опасява

От термоядрения синтез и изкуствения разсъдък до подготовката за Апокалипсиса - Сам Алтман е едно от най-интересните лица в света на технологиите

Има немалка подигравка в присъединяване на Илон Мъск в акцията. Той е измежду съоснователите на OpenAI, само че я напусна през 2018 година - доста преди появяването на ChatGPT. Според скорошни изявления Мъск тогава е опитвал да овладее компанията, само че не му е било разрешено.

The danger of training AI to be woke – in other words, lie – is deadly
— Elon Musk (@elonmusk)
Освен това, в свои не толкоз отдавнашни мнения милиардерът подлагаше на критика ChatGPT точно поради вградените от основателите му ограничавания, които не му дават да основава непозволено наличие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР