Системи за видеонаблюдение на горивото по целия му път ще

...
Системи за видеонаблюдение на горивото по целия му път ще
Коментари Харесай

24 часа на ден камери ще следят какво гори в тецовете

Системи за видеонаблюдение на горивото по целия му път ще бъдат конфигурирани във всички топлоелектрически централи у нас. Това разгласи в студиото на „ Лице в лице ” по bTV екоминистърът Нено Димов във връзка със свадите към провокираното от тецове замърсяване на въздуха на няколко места в странатa.

Той изясни, че Топлоелектрическа централа „ Брикел ” е възстановил работа едвам след монтирането точно на 10 камери, свързани с общината и районната екоадминистрация – с цел да се вижда какво гориво влиза дори в часовете, в които инспекция от инспектори е невъзможна.

Срокът за въвеждане на видеонаблюдението е два месеца, като записите ще би трябвало да се пазят половин година.

„ Горенето на биомаса може да бъде позволено и неразрешено, не може да сложим всички под общ знаменател ”, акцентира Димов. Именно поради нерегламентирана приложимост на биомаса беше спрян пернишкият Топлоелектрическа централа „ Република ”. Министърът изясни, че комплексното позволение на всяка централа, която желае да разчита на подобен вид гориво, от 2 години включва условие за потребление на върховите технологии в региона.

Димов означи, че, в случай че е употребена вярно, биомасата може да бъде сравнима с природния газ.

Попитан дали България ще гори боклука на Рим (каквито информации се появиха в пресата), министърът на околната среда и водите беше безапелационен: " Не ".

Когато се мерят равнищата на азотен диоксид в разнообразни елементи на София и се твърди, че равнищата са доста високи, би трябвало да се има поради, че допустимите стойности са междинните за града и не могат да се съпоставят с области с огромно автомобилно придвижване, акцентира екоминистърът.

Преди дни от платформата airbg.info оповестиха резултатите от свое изследване, което демонстрира, че дори през летните месеци има доста крупни стойности на азотен диоксид край натоварени булеварди и кръстовища. Отпадният артикул от автомобилното придвижване може да докара до астма, бронхит, кашлица и разнообразни белодробни болести.

„ Днес в 18 ч. на Орлов мост ще има доста по-силно замърсяване, в сравнение с Малките пет кьошета в 6 ч. сутринта. Нормите имат проблем – те са междинни за града, невероятно е обективно съпоставяне ”, съобщи Димов. Той добави, че Рим, Милано, Париж и Неапол са по-мръсни по този индикатор от София.

По думите му вложенията в електрификация на градския превоз в София са спомогнали за това да не стане казусът с азотния диоксид да не стане по-голям – той уточни, че рейсовете на газ са съществени производители на този тип газове.

Димов назова „ подправена вест ” изказванията на кандидат-кметове, че България ще заплаща наказания поради неоправдателното решение на Съда на Европейски Съюз за качеството на въздуха у нас. По думите му дружно с Брюксел са набелязани ограничения, които се извършват и сходни изявления единствено утежняват атмосферата. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР