Системата за „зелени пропуски“ - сертификати за ваксинация в ЕС

...
Системата за „зелени пропуски“ - сертификати за ваксинация в ЕС
Коментари Харесай

Сертификатът за ваксинация на ЕС влиза в сила поетапно от средата на юни

Системата за „ зелени пропуски “ - документи за имунизация в Европейски Съюз - ще бъде въведена последователно от средата на юни, което последователно ще възвърне свободата на придвижване в Европейски Съюз. Това оповестиха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на заключителната конференция на срещата на върха на Европейски Съюз.

По нейните думи системата за инспекция на европейските удостоверения за изследваните, преболедувалите и имунизираните ще бъде механически подготвена от 1 юни.

" Страните от Европейски Съюз ще могат да стартират да се свързват с европейската база данни за зелени пропуски от средата на юни, което ще разреши да влязат в употреба поетапно ", сподели Фон дер Лайен.

Както означи Мишел, стартирането на системата ще разреши „ Европейски Съюз последователно да стартира да възвръща свободата на придвижване в общността към средата на юни “.

До юни Европейски Съюз ще е получил 400 милиона дози ваксина срещу коронавирус и това количество е задоволително за постигането до края на юли на задачата 70 на 100 от пълнолетните европейци да бъдат ваксинирани, заяви още председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя добави, че Европейски Съюз регистрира огромен прогрес в преодоляването на пандемията, в това число с намаляването на броя на признатите в болница.

Фон дер Лайен добави, че по задачите на Европейски Съюз за запазване на околната среда към този момент нито една страна не възразява. По нейните думи в този момент се търсят най-правилните решения за постигането на набелязаните цели.

Председателката на Европейска комисия уточни, че бюджетът на Европейски Съюз разполага със средства, с цел да помогне на страните, за които преходът към природосъобразна стопанска система ще бъде най-труден.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел уточни, че в идващите седмици Европейска комисия ще предложи законопроект, който ще регистрира другите насочни точки и въздействието от измененията в другите страни. Той заяви, че на идващото съвещание през юни държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз още веднъж ще обсъдят връзките с Русия и Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР