Системата за видеопомощ на футболните съдии влиза в българското първенство

...
Системата за видеопомощ на футболните съдии влиза в българското първенство
Коментари Харесай

VAR в Първа лига по-рано от очакваното

Системата за видеопомощ на футболните съдии влиза в българското състезание по-рано от предстоящото. За тази опция разкри мениджърът по плана за въвеждането на VAR (Video Assistant Referee) у нас Петър Петров.

Според него системата може да бъде употребена напролет на 2021 година за 15-20 мача от плейофната фаза. Първоначалните проекти бяха да бъде въведена през сезон 2021/2022.

Бившият ръководител на съдийската комисия направи презентация за тънкостите на системата пред водещите ни рефери, които ще би трябвало да минат и обучителен курс. Един от главните въпроси е по какъв начин ще бъде финансиран планът.

" Това е от компетенцията на Българския футболен съюз. Откъде ще пристигна - има доста разновидности. Хърватската федерация, да вземем за пример, е спечелила по една стратегия на ФИФА, а оттова им е отпусната сума от 1 млн. $ за цикъла 2019-2022 година Ние също ще аплайваме... Разчитаме също и на страната и на Министерството на спорта. Те могат да влагат непосредствено средства в самата система ", съобщи Петров.

Основно условие за стадионите, където се играят мачове от Първа Лига, е съществуването на огромен видео екран, където да бъдат показвани на феновете противоречивите обстановки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР