Системата за свързаност на Спешна помощ и болниците тръгва следващата

...
Системата за свързаност на Спешна помощ и болниците тръгва следващата
Коментари Харесай

Пускат GPS-ите в линейките за спешен пациент от следващата седмица

Системата за съгласуваност на Спешна помощ и лечебните заведения потегля идната седмица , стана ясно на конференция в Министерство на здравеопазването. Служебният министър Асен Меджидиев изясни, че посредством системата на таблет в колата за спешна помощ към този момент ще се получава информация за най-близкото свободно легло съгласно патологията на пациента.

" При незабавен сигнал - в колата за спешна помощ ще може да се ревизира в коя болница, която е най-близко и дава отговор на положението на пациента, би трябвало да бъде закаран пациентъ т ", сподели той.

Така няма да се разкарва пациент по лечебните заведения. Министерство на здравеопазването ще реализира надзор.

Георги Тодоров, министър на електронното управление, увери, че задачата на системата е да предотврати загубата на скъпи минути и секунди за нуждаещите се.

Изпълнителният шеф на " Информационно обслужване " Ивайло Филипов разясни каква е интеграцията на системата със Спешна помощ и GPS-а в колите за спешна помощ.

Системата обгръща над 350 лечебни заведения, 52 незабавни отделения, 27 центъра за Спешна помощ, над 500 коли за спешна помощ . Националната здравноинформационна система дава данни за свободни, заети и общо налични кревати и редуцира оптимално времето за настаняване на незабавен пациент.
 Служебният кабинет подвигна заплатите в Спешна помощ за 3 месеца
Служебният кабинет подвигна заплатите в Спешна помощ за 3 месеца

Лекарите ще получават в допълнение по 600 лв., а медицинските сестри по 350
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР