Системата за случайно разпределение на дела в съдебната система не

...
Системата за случайно разпределение на дела в съдебната система не
Коментари Харесай

Член на ВСС: Системата за случайно разпределение на дела не е сигурна

Системата за инцидентно систематизиране на каузи в правосъдната система не е сигурна, съобщи Боян Новански, член на Висш съдебен съвет по Нова тв.

Системата не касае прокурорите, а единствено съдилищата. Внедрена е през 2015 година Според него системата не е предпазена и разрешава външна хакерска интервенция.

Новански допуска, че системата може да бъде манипулирана от административни ръководители и техните заместници. Тази система би трябвало да спре, съобщи Новански и в четвъртък, когато Висш съдебен съвет заседава, решение за такова прекъсване би трябвало да се вземе.

По предходната система "Лоу чойс " са работили 75% от съдилищата. Тогава е юридически отчет за работата на системата от Неправителствени организации, което съгласно Новански е учудващо.

Ако има операции със инцидентно систематизиране на каузи, не ми се мисли какво ще стане. По добре да стартират отначало, сподели Новански. Тепърва би трябвало да се направи стратегия, има сигнал до прокуратурата, който сдъм подписал и аз. Трябва да се откри дали въобще има такава операция и в случай че да - кой, по кое време и за какво.

По забавното е,че остарялата система, която не е добра се заменя с друга, която е съвсем същата. сподели Новански. Т.е сменяме едната система с друга, за която не сме сигурни, че е обезпечена.

Интересното е, че за системата, която работи в този момент са платени 12 000 лева и тя е внедрена краткотрайно и краткосрочно. Странно, тъй като по толкоз на ниска цена направена система се разпределят над 500 000 правосъдни каузи годишно, учуди се Новански.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР