Системата за разплащания SWIFT е заобиколима, но е много трудно.

...
Системата за разплащания SWIFT е заобиколима, но е много трудно.
Коментари Харесай

Хампарцумян: Изваждането на руски банки от SWIFT ще блокира цяла Русия

" Системата за разплащания SWIFT е заобиколима, само че е доста мъчно. Системата работи от 1970-те години на предишния век, като по нея вървят заплащания по целия свят ", сподели пред бТВ финансистът Левон Хампарцумян.

" В чисто човешки проект руснаците ще усетят внезапно обезценяване на рублата ", предвижда тя.

" За страдание, Европа е на 60% подвластна от Русия, а България - над 90%. Това ще направи конкурентноспособността ни по-ниска, само че можем да " благодарим " за несъответстващата " зелена " политика на Европа ", сподели още банкерът.

" Лошите години раждат мощни хрумвания, ковид-пандемията беше началото, само че в този момент виждаме, че има и нещо доста по-лошо. Виждаме по какъв начин едното злополучие отстъпва на другото. Виждаме по какъв начин неприятните момчета на Европейски Съюз - Орбан, Полша, и други, взеха решение да не помнят разликите си и да поддържат Украйна. Европа влиза в едно съревнование, а войната в Украйна просто форсира тези процеси. Всички първични материали, които се купуват от Русия, може да се взимат и от други места. Разбира се, на напълно разнообразни цени ", разяснява той.

" Светът ще страда, само че Русия ще страда повече и доста по-дългосрочно ", предвижда Хампарцумян.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР