Системата за ранно предупреждение BG-Alert ще бъде тествана днес в

...
Системата за ранно предупреждение BG-Alert ще бъде тествана днес в
Коментари Харесай

София и Южните щати да не се стряскат - днес ще получат от BG ALERT известия: Test, test

Системата за ранно предизвестие BG-Alert ще бъде тествана през днешния ден в пет области в Югозападна България.

Предупредителни известия, съпроводени със характерен тон и осцилация ще получат телефоните на клиентите на трите мобилни оператора в Благоевградско, Кюстендилско, Пернишко, София – град и София – област. Това ще се случи във времето от 12:00 до 12:30 часа.

Съобщението, което ще получат клиентите и на трите мобилни оператора, е с избран надпис на български и британски език според от версията на операционната система на устройството, а звукът - характерен, по стандарт, тъй че да притегли вниманието поради значимостта на тези известия. Такъв ще има даже и в случай че мобилните устройства са на спокоен режим.

В действителна обстановка текстовете на известията ще демонстрират равнището на заплаха, в какво се показва тя, ще съдържат също и линк за достъп до страницата , тъй че жителите да получат спомагателна информация.

Поетапно ще бъдат осъществени проби във всички 28 области на страната, като на 29 ноември ще бъде извършен народен тест в цялата страна, показват от Министерство на вътрешните работи. 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР