Системата за обмен на информация между агенция Митници“ и Българската

...
Системата за обмен на информация между агенция Митници“ и Българската
Коментари Харесай

Румен Гечев: Пропуските в акцизната система на Агенция „Митници“ са умишлени

Системата за продан на информация сред организация „ Митници “ и Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС) не е била манипулирана, само че в случай че това се е случило, то няма по какъв начин да се потвърди. Това е главният извод на ДАНС и прокуратурата. Според Румен Гечев, народен представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ системата е компрометирана и е изложила на риск финансовата сигурност на страната.

„ Изумително за софтуерна стратегия – когато чиновник влиза в системата, тя не записва кой, по кое време и за какво е влизал. Позволява да се трият файлове, да се манипулира системата. Програмата е скандална, по този начин се манипулират данни за милиарди. Естествено е, че са се възползвали. Всички данъчни чиновници са употребили и една и съща ключова дума, компютрите са имали „ Скайп “ и „ Ай Си Кю “, което е пособие за изнасянето на информация “, уточни Гечев.

Политикът добави, че програмата съзнателно е създадена по този начин, че де не може да се открие отговорен за операциите. „ Прокуратурата не могат да подведат никой под отговорност, тъй като тази стратегия не демонстрира нищо, няма следи. Не е обикновено в потоци за милиарди левове, чиновниците да влизат с една и съща ключова дума “, добави Гечев.

На въпрос какво ще се случи по време на дебата за вота на съмнение, Гечев разясни, че мачът към момента не е решен. „ Ние изпълняваме отговорностите си на опозиционна партия като потвърждаваме, че ръководещите са корумпирани. Дори международни медии разгласиха информация, че България е преди всичко по сива стопанска система и корупция “, уточни Гечев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР