Системата за нагряване на тютюн на Филип Морис Интернешънъл е

...
Системата за нагряване на тютюн на Филип Морис Интернешънъл е
Коментари Харесай

Джордж Маргонис: IQOS е устройство, което нагрява истински тютюн


Системата за нагряване на тютюн на Филип Морис Интернешънъл е първият бездимен артикул, който тази година получи позволение за продажба от Американската организация по храни и медикаменти в Съединени американски щати, като подобаващ за запазване на публичното здраве

- Г-н Маргонис, разкажете ни повече за сегашната обстановка с електронните цигари в Съединени американски щати и рецесията там?

- По тази тематика само мога да изтъквам това, което беше обявено от Американската организация по храни и медикаменти. Агенцията заяви, че при доста от оценените от тях проби от употребяваните електронни цигари е открито наличие на Тетрахидроканабинол (или THC, психоактивното вещество в растението марихуана) и също така, доста от оценените проби с THC съдържат и обилни количества витамин Е ацетат. Витамин Е ацетатът е вещество, съдържащо се в потребителски произведения за местна приложимост и хранителни добавки, само че данните са резултатите от него при инхалиране са лимитирани. Агенцията по храни и медикаменти прикани американските консуматори да бъдат внимателни и да не купуват електронни цигари от улични търговци, както и да се въздържат от приложимост на масла с THC, както и да не прибавят субстанции към продуктите, закупени в магазините.

Джopдж Mapгoниc e гeнepaлeн мeниджъp нa " Филип Mopиc Бългapия " oт 2016 година Toй имa близo 17 гoдини oпит във Рhіlір Моrrіѕ Іntеrnаtіоnаl. Kapиepaтa мy в ĸoмпaниятa зaпoчвa в oтдeл " Πpoдaжби " в " Πaпacтpaтoc " - гpъцĸия филиaл нa ĸoнцepнa. Πo тoвa вpeмe тoй зaeмa paзлични пoзиции в oтдeл " Πpoдaжби, пpoмoциoнaлни aĸтивнocти и yпpaвлeниe нa бpaндa ". Πpeз 2009 година ce мecти в цeнтpaлaтa нa ĸoмпaниятa в Лoзaнa, Швeйцapия, ĸъдeтo зaeмa пoзициятa peгиoнaлeн мeниджъp " Cтpaтeгии зa пpoдaжбитe " зa peгиoнa нa Eвpoпeйcĸия cъюз. Πpeз 2014 година e нaзнaчeн ĸaтo диpeĸтop " Πpoдaжби и диcтpибyция " зa Гъpция, Kипъp и Maлтa. Mapгoниc e зaвъpшил мapĸeтинг и мeниджмънт в Texнoлoгичния oбpaзoвaтeлeн инcтитyт (Тесhnоlоgісаl Еduсаtіоnаl Іnѕtіtutе) в Aтинa. Имa мaгиcтъpcĸa cтeпeн пo бизнec aдминиcтpaция oт yнивepcитeтa " Kингcтън " (Кіngѕtоn) във Beлиĸoбpитaния.

- Тоест казусът е в противозаконните смеси и електронни устройства, които се продават без лиценз?

- Ясно е, че следствието по случая продължава, само че здравните управляващи поучават хората да не купуват от нелицензирани търговци и да вършат смески в домашни условия. В допълнение желая да прибавя, че без значение за какъв вид артикули, съдържащи никотин става въпрос, наложително и най-важно е те да не използват от младежи и деца. За да се избегнат проблеми, свързани с качеството и сигурността, както и с използването от малолетни е значимо, всички производители в Съединени американски щати да показват продуктите си и научните данни за тях на американския регулатор, а точно Американската организация по храни и медикаменти (FDA) за научна оценка. Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) прави тъкмо това за нашата система за нагряване на тютюн, IQOS - представяме научната оценка за първия ни бездимен артикул пред всички регулаторни управляващи в света. На 30-ти април, Американската организация по храни и медикаменти позволи продажбата на IQOS в Съединени американски щати, като " подобаващ за запазване на публичното здраве " ( " appropriate for protecting public health ".).

- Продава ли се към този момент IQOS на американския пазар?

- Не. IQOS към момента не е разполагаем на американския пазар, като чакаме това да се случи в идните месеци.

- Каква е разликата сред IQOS и електронните цигари?

- Разликата е доста елементарна и явна. IQOS нагрява парчета, съдържащи същински тютюн. Електронните цигари нагряват течност. Именно съставът на тази течност е доста значим и хората би трябвало да закупуват електронни цигари единствено от лицензирани търговци с явен генезис. Важно е мъжете и дамите, които са пушачи, да имат достъп до достоверна и точна информация за по-добрите други възможности на цигарите, с цел да не се връщат към пушенето. Разбира се най-добре е да не стартирате в никакъв случай да пушите, а в случай че пушите - да спрете.

Интервюто е направено с поддръжката на Филип Морис България
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР