Системата за купуване на електронни винетки работи. Данните, които хората

...
Системата за купуване на електронни винетки работи. Данните, които хората
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Системата за електронни винетки работи, бумът се очаква през януари

Системата за пазаруване на електронни винетки работи . Данните, които хората вкарват в нея, са предпазени. Очаквам най-големия взрив в края на януари, тъй като тогава изтича валидността на огромна част от тях.

Това съобщи в предаването " Още от деня " министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

В момента винетки могат да бъдат купени от уеб страницата www.bgtoll.bg, през мобилно приложение, от уред за самотаксуване, от регионалните пътни ръководства и от каса на мобилен оператор. До няколко дни ще могат да се купуват и в бензиностанциите, на каса, по този начин, както са купувани досега.

За използването на цялата републиканска пътна мрежа се заплаща винетна такса. Освободени са секторите, които са на територията на обитаемоте места. Извън обитаемоте места се заплаща винетна такса, подсети тя.

 До края на 2018 година са продадени 14 018 електронни винетки
До края на 2018 година са продадени 14 018 електронни винетки

От през днешния ден влизат в действие електронните винетки

Въпреки уверенията на министъра, че системата към този момент работи обаче, десетки сигнали са подадени за проблеми при продажбата на електронните винетки още през първия работен ден от новата година, съобщи " Нова ". Шофьори се оплакват, че на доста бензиностанции или няма терминали, или те не работят. Освен това са били позволени десетки неточности при покупката на новите стикери. От АПИ дават обещание да възстановят парите.

14 018 електронни винетки на стойност към 1,3 млн. лева са продадени през 2018 г . Конвертирани са 55 000 хартиени винетни стикера. Това стана ясно през вчерашния ден.

До няколко дни чакаме Световната банка да ни даде разновидността на цени за тол такси, които те оферират. Предстоят ни срещи с браншови организации. Ще подложим цените на публично разискване, тъй че доникъде на февруари да има минало публично разискване и цени, които подлежат на нотификация от Европейската комисия, разяснява още министърът.

Аврамова разяснява и проблема със Северната дъга, както и сходни на него, които пораждат в страната.

 Варненски села желаят отпадането на винетки по прилика със Северната дъга в София
Варненски села желаят отпадането на винетки по прилика със Северната дъга в София

От Областното пътно ръководство настояват, че това е невероятно

Тя благодари на премиера за апела му към общините , които желаят освобождение от заплащането, да поемат ремонта на тези прави от републиканската пътна мрежа.

Този въпрос може да възникне с всички обитаеми места и в тези случаи общините би трябвало да поемат ремонта и поддръжката. АПИ с винетната такса, която събира, поддържа тази мрежа - строи пътища, рехабилитира, ремонтира, изясни министър Аврамова.

Тангентата е издигната като скоростна права, особено за директно преминаващи, подсети районният министър. Тя изрази вяра Столична община да намерения за настояването и добави , че предстоят нови срещи сред общината и АПИ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР