Системата за контрол в сградата на ДАНС трябва да бъде

...
Системата за контрол в сградата на ДАНС трябва да бъде
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО: Съвременната жандармерия е моя рожба

 Системата за надзор в постройката на ДАНС би трябвало да бъде изнесена. Проверката за оръжие би трябвало да се прави по-рано. Това е индикация, че би трябвало да сменим системата за надзор за притежанието на оръжие. Това съобщи някогашният шеф на НСО ген. Румен Миланов в ефира на bTV. Думите му са във връзка самоубийството на 55 година Емил Крумов в постройката на Държавна организация " Национална сигурност “ през вчерашния ден.

" Инцидентът демонстрира, че сме подценили системата за сигурност в ДАНС “, добави той.

" Мъжът отива въоръжен на разпит. Той отива с предварителна настройка за тази среща. Слава Богу, че се е самоубил на входа, а не е протегнал ръка на други хора. В такива обекти би трябвало да се увеличи равнището на сигурност “, допълни Миланов. Ген. Румен Миланов разяснява и предлагането за преструктуриране на службите и активността на НСО.

" Има един закон, който коства пари. Трябва да се запитаме кой аршин е по-голям – размера на активност (броят на хората, които охраняваме) или парите. Държавата споделя, че желае да се охраняват избрани хора, това коства еди какъв брой си. Ако не желаят да понижат лицата, които би трябвало да се охраняват, би трябвало да се усилят средствата от бюджета. НСО не е комерсиално сдружение. Пазарлъци не би трябвало да се позволяват “, безапелационен е той.

Ген. Миланов добави, че и в този момент има процедура да се дават коли. На въпрос дали ще има втора НСО в Министерство на вътрешните работи, Миланов съобщи:

" Съвременната Жандармерия е моя рожба. СОБТ има предмет на активност - тежки закононарушения, тероризъм и така нататък, до момента в който Жандармерията има ежедневни срещи с жителите. Обединението не е положително, тъй като функционалностите им са разнообразни “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР