Системата за бизнес анализи Tableau вече може да разбира естествен

...
Системата за бизнес анализи Tableau вече може да разбира естествен
Коментари Харесай

Изкуствен интелект в новата версия на Tableau позволява да си говорим директно с аналитичния софтуер

Системата за бизнес разбори Tableau към този момент може да схваща натурален език и разрешава на потребителите да си приказват непосредствено с нея. Това оповестяват от българската компания за бизнес програмен продукт Тим ВИЖЪН България, която предлага Tableau у нас. Новата функционалност е допустима с помощта на мощния изкуствен интелект и логаритми за машинно самообразование, внедрен в новата версия 2019.1 на системата.

Най-интересната функционалност в нея е Ask Data, която разрешава безусловно да беседваме с данните, задавайки разнообразни въпроси и обяснения. Чрез нея системата освен „ схваща “ какво й приказваме, а и може да разпознава нереални понятия на база на подтекста на предходните въпроси. Ask Data е част от Tableau Server и Tableau Online. Иновативната функционалност на процедура разрешава да задаваме въпроси сега, в който зародят и да получим отговори под формата на интерактивни визуализации. Не на последно място тя улеснява работата със системата за консуматори, които не познават в елементи нейните функционалности и интерфейс. По този метод Ask Data се явява значима стъпка към дълготрайната цел на екипа на Tableau да направи бизнес анализите налични на процедура за всички.

Сред останалите по-значими нововъведения във версия 2019.1 на Tableau е приложението Tableau Prep Conductor, което форсира и автоматизира опресняването на изчистените и готови за разбор данни, позволявайки на потребителите постоянно да работят с най-актуалната информация. Освен това новата версия разрешава и износ на графики с висока резолюция непосредствено към PowerPoint и поддържа директна връзка, която дава опция за основаване на изчерпателни разбори на данните, генерирани в Гугъл Ads.

Tableau е измежду най-бързо разрастващите се компании на пазара на решения за бизнес разбори, като в края на 2018 година приходите й надвишиха психическата граница от 1 милиард $, а решенията й се употребяват от над 86 000 организации в целия свят. Компанията за седма поредна година е водач при системите за бизнес разбори (BI – Business Intelligence) в класацията Gartner Magic Quadrant. Тя продължава непрекъснато да влага старания в развиването и разширението на своя артикул, допълвайки го с изкуствен интелект, машинно самообразование и функционалности за автоматизация, които подкрепят потребителите в процеса на свързване, интерпретация и разбор на данните.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР