Системата винаги е връщала пари на ръка, особено в другите

...
Системата винаги е връщала пари на ръка, особено в другите
Коментари Харесай

Експерт обясни какво всъщност пише в изравнителните сметки

Системата постоянно е прибирала пари на ръка, изключително в другите отоплителни сезони. Сега имаме и понижение на цената за дълъг интервал обратно. Намалението на естествената газ беше с към 40%, само че беше за април. КЕВР дефинира цена за понижение на топлинната сила от 1 юли до 31 март с към 11% надолу. Това изясни публичният медиатор на ''Топлофикация – София'' Деян Дянков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че е имало доста уточнения от страна на "Топлофикация " и специалисти по тематиката, било е задоволително комуникирано с жителите.

"В изравнителната сметка има рубрика "фактурирано ползване " и "реално ползване " през годината - разликата е за възобновяване или доплащане, само че това е разликата за потребена сила. Имаме равнене от потребена сила, второ - на никое място в сметката не написа какво е платено от клиента по партидата. В общата фактура на "Топлофикация " са в детайли обяснени нещата. Разликата в потреблението може да ви се върне на каса, само че разликата в цената може да бъде приспадната от бъдещо взимане ", разясни Дянков.

"Пълното успокоение ще настъпи, когато минем в действителен месечен доклад. Това ще стане в най-скоро време, допускам. Сега, за жалост, ще има неясноти при клиентите ", сподели специалистът.

От думите му стана ясно, че даже 1 градус температурна разлика за месеца оказва основна разлика върху потреблението и фактурите.

"На 31 август изтича срокът за възражения пред компаниите за дялово систематизиране. Повечето от хората възразяват самите фактури, които са издадени от "Топлофикация ". Може и на имейл, може и в прът центъра - ще разясним, няма да пропуснем никого ", добави още Дянков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР