Системата VAR е работила перфектно по време на първите двубои

...
Системата VAR е работила перфектно по време на първите двубои
Коментари Харесай

УЕФА: VAR работи безпогрешно в Шампионската лига

Системата VAR е работила съвършено по време на първите дуели в Шампионската лига, в които е била употребена. Това обявиха от УЕФА в разбора си на нововъведението.

Системата, която дава опция на реферите да прегледат противоречиви обстановки по време на мач, бе въведена със старта на елиминационната фаза на шампионата. Тя бе употребена в дуелите " Манчестър Юнайтед " - " Пари Сен Жермен ", " Рома " - " Порто ", " Аякс " - " Реал " Мадрид, " Тотнъм " - " Борусия " Дортмунд досега.

" Радвам се, че най-сетне въведохме VAR. Системата работи безпогрешно и си сътрудничихме със съдийските бригади добре. Това потвърди, че сме работили интензивно ", съобщи Роберто Росети - отговорник за VAR в Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Системата се намеси по време на мача сред " Аякс " и " Реал " Мадрид. Съдията Дамир Скомина анулира попадение на холандския гранд при 0:0 поради засада на Душан Тадич, който пречеше на вратаря на гостите Тибо Куртоа. Росети разгласи, че попадението е било анулирано вярно.
ВАР или Видео Асистент на " Реал "? Вълна от неодобрение поради анулирания гол на "Аякс "
" Такива отзиви видяхме и в обществените мрежи след дуела. Съдията вярно реши, че има футболист в засада, който пречи на вратаря по време на отправения удар. Това можеше да бъде тествано с VAR, тъй че голът беше правилно анулиран. Най-важното е, че съдията взе вярното решение. Точността е по-важна от скоростта, с която то е взето. Въпреки това ние ще се опитаме да действаме по-бързо в другите мачове ", съобщи той.

В 19-ата минута на срещата сред " Рома " и " Порто " домакините претендираха за игра с ръка. Ситуацията не беше тествана със системата.

" Бърза инспекция откри, че става дума за нарушаване отвън наказателното поле. В такива случаи VAR не се употребява, защото тази обстановка не въздейства директно на развоя на мача ", изясни Росети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР