Системата VAR бе сред най-дискутираните теми по време на Мондиал

...
Системата VAR бе сред най-дискутираните теми по време на Мондиал
Коментари Харесай

Няма VAR, но има фотограф

Системата VAR бе измежду най-дискутираните тематики по време на Мондиал 2018, а концепцията и обсегът й към този момент доближават нови небеса.

По време на мач от районните равнища за Купата на Перу се стигна до комплицирана обстановка, в която основният арбитър искаше да се възползва от видео помощник рефера, само че се наложи да си спомни, че системата към момента не е въведена в страната.

Футболист на гостуващия тим означи гол с изстрел отвън наказателното поле, откакто топката първо мина около гредата, след което през дупка в мрежата, с цел да влезе в последна сметка във вратата. На пръв взор не излиза наяве дали попадението е годно. Без опцията да се допита до VAR, съдията взема решение да види фотосите от гола, запечатани от фотограф край страничната линия.

Също както при протокола на международното състезание в Русия, реферът гледа фрагментите, до момента в който откри вярното решение. След това се върна при футболистите и отсъди.

Все още не е оповестено по кое време VAR ще навлезе в Перу, само че системата ше дебютира в Южна Америка за 1/4-финалите на Копа Америка и Копа Судамерикана.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР