Системата ще бъде завършена напълно в края на десетилетиетоГалилео предлага

...
Системата ще бъде завършена напълно в края на десетилетиетоГалилео предлага
Коментари Харесай

„Галилео” вече има 26 спътника в орбита

Системата ще бъде приключена изцяло в края на десетилетието

„ Галилео ” предлага услуги за позициониране и установяване на времето на към 400 милиона консуматори

Още четири спътника на системата „ Галилео ” бяха изведени сполучливо в орбита от европейския космодрум във Френска Гвиана благодарение на европейската ракета-носител Ariane-5. С мрежата от 26 спътника понастоящем световната сателитна навигационна система на Европейски Съюз ще обезпечава по-прецизен сигнал за необятен набор от скъпи услуги , оповестиха от Европейската комисия.

„ Галилео ” предлага услуги за позициониране и установяване на времето на към 400 милиона консуматори от декември 2016 година С изведените през днешния ден в орбита спътници мрежата на „ Галилео ” се приближава до завършването си през 2020 година, когато ще доближи своята цялостна оперативна дарба и рекордна акуратност от 20 см – това ще трансформира „ Галилео ” в най-точната система за сателитна навигация в света.

10% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз зависят от услуги, свързани с космоса. Космическите данни и технологии се употребяват за търсене при избавителни интервенции, за свързани коли и интелигентни часовници или в региона на земеделието или самолетната навигация.

За идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз – интервала 2021-2027 година – Европейската комисия предложи всички съществуващи и нови галактически действия да се обединят в границите на една единствена „ Космическа стратегия на Европейски Съюз ” на стойност 16 милиарда евро.

Понастоящем „ Галилео ” дава три типа услуги за сателитна навигация:

Отворена услуга на „ Галилео : безвъзмездна услуга за позициониране, навигация и установяване на времето. Тя разрешава на системата eCall, която е наложителна за всички нови коли в Европейски Съюз от 31 март 2018 година, да оповестява местоположението на транспортното средство на службите за незабавна помощ.

Услуга на „ Галилео ” за търсене и избавяне: разкриване на мястото на лъчение на сигнали за злополучие от деен маяк. С влизането в деяние на първите услуги по стратегия „ Галилео ” през декември 2016 година времето за разкриване на лица в злополучие в морето или планината бе понижено от 4 часа в някои случаи до към 10 минути след задействането на спешен маяк. Освен това от идната година услугата ще изпраща сигнал, информиращ лицето в заплаха, че сигналът за злополучие е бил признат и местоположението му несъмнено.

Публично контролирана услуга на „ Галилео : кодирана услуга, предопределена за приложимост от обществените органи в чувствителни от позиция на сигурността сюжети, да вземем за пример при военни интервенции. Това е изключително надеждна и напълно криптирана услуга за държавните консуматори по време на национални изключителни или спешни обстановки, като да вземем за пример терористични набези.

Всеки, който разполага с устройство, съвместимо със системата „ Галилео ”, е в положение да употребява нейните сигнали за позициониране, навигация и установяване на времето. Услугите на „ Галилео “ се основават на доста точни сигнали, които обаче не са налични от самото начало в тази начална фаза и заради това се употребяват в композиция с други системи за сателитна навигация, като да вземем за пример GPS.
още по тематиката
След като мрежата доближи 30 спътника през 2020 година, системата „ Галилео ” ще бъде изцяло работоспособна и самостоятелна, което значи, че обещано местонахождение ще може да се дефинира независимо на всички места и когато и да е, като се употребяват само спътниците на „ Галилео ”.

Всички спътници на „ Галилео ” носят имената на децата, спечелили състезанието на „ Галилео ” за най-хубава детска рисунка през 2011 година Изстреляните на 25 юли 4 спътника са наречени Тара от Словения, Самуел от Словакия, Анна от Финландия и Елен от Швеция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР