Системата противодейства ефективно на детската онлайн порнографияNET 1“ се включи

...
Системата противодейства ефективно на детската онлайн порнографияNET 1“ се включи
Коментари Харесай

„Спаси дете“ успешно филтрира интернет трафика

Системата противодейства дейно на детската онлайн порнография

„ NET 1 “ се включи в самодейността за дейно противопоставяне на детската онлайн порнография, подписвайки съглашение с Министерство на вътрешните работи (снимка: МВР)

Още един телеком влиза в съдействие с Министерство на вътрешните работи в битката с киберпрестъпността. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и шефът на „ NET 1 “ Петър Ризов подписаха през днешния ден съглашение за взаимна работа в битката с онлайн разпространяването на материали, представляващи полова употреба на деца.

„ NET 1 “ е следващият огромен снабдител на интернет услуги в страната, който се включва в самодейността. В резултат на съдействието сред Министерство на вътрешните работи и българските телекоми, към този момент над 70% от интернет трафика в България се филтрира, за дейно противопоставяне на разпространяването на уеб сайтове, съдържащи нецензурен материали с деца.
още по тематиката
Партньорството на „ НЕТ 1 “ и Министерство на вътрешните работи започва в средата на октомври – разгласен от Европейски Съюз за месец на „ кибер сигурността “. В осъществяване на съглашението, телекомът към този момент употребява системата „ Спаси дете “, основана по взаимен план сред правоохранителните управляващи на България (ГДБОП-МВР) и Норвегия през 2015 година

През миналите 3 години системата демонстрира извънредно високи резултати: филтрирани са над 3 000 000 поръчки за визити към повече от 30 000 интернет страници, оповестени от листата „ Worst Of ” на Интерпол, за страници с налично противоправно наличие – материали с детска полова употреба.

През април т.г. антимафиотите от отдел „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП-МВР предоставиха безплатно системата на своите сътрудници в Латвия. По силата на съглашения, подписани с най-големите снабдители на интернет услуги в Латвия, все още над 50% от интернет трафика се филтрира за материали, съдържащи онлайн детска полова употреба.

Отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП води договаряния за даване на свързаната с базите данни на Интерпол система „ Спаси дете “ и на правоохранителните управляващи на Англия и Украйна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР