Системата, по която се финансират общинските болници е дълбоко порочна.

...
Системата, по която се финансират общинските болници е дълбоко порочна.
Коментари Харесай

Зам.-председател на НСОРБ: Системата на финансиране на общинските болници е дълбоко порочна

Системата, по която се финансират общинските лечебни заведения е надълбоко порочна. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на Троян и зам.-председател на Националното съдружие на общините Донка Михайлова.

От години предлагаме решения, само че към този момент отговор няма. Нашата съществена паника сега е обвързвана със цената на клиничните пътеки, които не се променяни от 2008 година Тревожи ни и това, че на общинските лечебни заведения се постановат условия, които са мъчно изпълними. Тревожи ни и фактът, че общинските лечебни заведения обслужват 2,5 млн. души, които ще останат със усложнен достъп до опазване на здравето, акцентира Михайлова.

Според мен целеустремено в годините общинските лечебни заведения се тласкат към банкрут, заради крайнолибералните хрумвания, че пазарът ще реши проблемите, съобщи членът на Надзорния съвет на НЗОК и вицепрезидент на КНСБ Иван Кокалов. Когато общинските лечебни заведения се финансираха по дуална система – от страната и от здравната каса. Както има предпазени учебни заведения, по този начин би трябвало да има и предпазени лечебни заведения. С този метод на финансиране няма по какъв начин общинските лечебни заведения да обезпечат заплатите на лекари и медицински сестри, сподели Кокалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР