Системата на СОТ в сградата на Агенция Митници в Благоевград

...
Системата на СОТ в сградата на Агенция Митници в Благоевград
Коментари Харесай

При обира в митницата в Благоевград охраната давала сигнал, че няма проблем

Системата на СОТ в постройката на Агенция " Митници " в Благоевград е реагирал четири пъти по време на обира, а от физическата защита на място е връщан отговор, че няма нарушаване. Това сподели на брифинг районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки във връзка кражбата с щурм в изключително огромни размери, осъществена в Митническо бюро – Благоевград към Териториална дирекция " Югозападна ", за която се разбра през вчерашния ден.

Той посочи, представен от Агенция " Фокус ", че първият сигнал е подаден в 23.35 часа на 17 януари. " Целият грабеж е осъществен за към 2 часа. По сигналите от СОТ установихме и по кое време е било първото навлизане Предмет на следствие е за какво физическата защита, която е била на място, не е реагирала ", сподели той.

Прокурорът уточни, че съгласно процедурата физическата защита, която е на място, е длъжна, при подаване на сигнал от СОТ, да отиде и да ревизира дали има навлизане. " Информацията, която те са прибирали е, че няма нарушаване ", прибави прокурор Ковачки.

Той добави, че не може да разяснява какво споделят чиновниците по този въпрос, тъй като по този начин ще разкрие следствена загадка. " В региона има видеокамери, записите от тях са конфискувани. На тях се виждат неща, които си заслужават нашето внимание, по тази причина и имаме версия, по която се работи ", посочи прокурор Ковачки.

Районният прокурор сподели още, че кражбата от Митническо бюро – Югозапад е открита в 08.30 часа на 18 януари. Това е станало при осъществяване на утринния обход от чиновниците, които застъпват на промяна. Те са видели, че има разхвърляни украшения по двора. " Не са откраднати скъпи документи на Митницата, само са взети пари на забележителна стойност и железни декорации, които най-вероятно са считали, че са от доблестен метал. Предполагам, че в случай че крадците са знаели от какво са направени накитите, надали щяха да мъкнат тежки железа. Щяха да се задоволят единствено с паричната сума.

В открадната сума е имало банкноти в друга валута, измежду които и подправени.

Той прибави, че сега са организира и следствие – за какво са се натрупвали материални доказателства, които не са по досъдебни производства, а по административно – наказателни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР