„Системата на сигурността е префинансирана. Като дял от БВП и

...
„Системата на сигурността е префинансирана. Като дял от БВП и
Коментари Харесай

Васил Велев: МВР е префинансирано

„ Системата на сигурността е префинансирана. Като дял от Брутният вътрешен продукт и в бюджетните разноски, ние сме преди всичко в Европейски Съюз. Бюджетът на Министерство на вътрешните работи е 1 милиарда и 296 млн. лева – това е доста повече от бюджета за просвета, спорт, просвета взети заедно”, сподели ръководителят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Той добави още, че има доста полуистини за Министерство на вътрешните работи.

„ Например, те взимат 20 заплати при пенсиониране, отпуската им е два месеца, а за останалите 1 месец. Освен заплатата за служба, има и за звание, има други доплащания, които се умълчават”, безапелационен е той.

„ Да се усилват тези разноски без да се вършат промени е неправилна тактичност и процедура, още по-малко пък 11 дни след започването на осъществяването на новия бюджет”, безапелационен е Велев.

По думите му заплатите в Министерство на вътрешните работи също не са толкоз ниски, колкото споделят хората от системата, тъй като техният размер се съотнася към размера на останалите заплати в страната.

„ По бройка още веднъж сме преди всичко в ЕС”, разяснява Велев.

„ Знаете ли, че в бюджета на Министерство на вътрешните работи под 2% са отделени за финансовите разноски? Цялата тази сума отива за издръжката на системата – няма пари, отделени за вложения. То е пренаселено това учреждение”, безапелационен е Велев.

„ Вместо да създадат нужните промени и преструктуриране, едната част от състава протестира”, добави Велев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР