Системата използва камера, обърната към шофьора, и биометрично отчитанеСистема с

...
Системата използва камера, обърната към шофьора, и биометрично отчитанеСистема с
Коментари Харесай

Изкуствен интелект в колата познава емоциите на водача

Системата употребява камера, обърната към водача, и биометрично отчитане

Система с изкуствен интелект ще учи желанията на водача и ще прави подобаващи корекции (снимка: Jaguar Land Rover)

Нова технология с изкуствен интелект ще познава страстите ни , до момента в който караме , и в същото време ще приспособява настройките в купето, с цел да обезпечи богатство приятна среда за лидера , оповестиха от автомобилната компания Jaguar Land Rover , която създава AI решеието.

Системата употребява обърната към водача камера и биометрично отчитане, с цел да следи и схваща настроенията на лидера и да приспособява настройките в купето, в това число климатика, медията и светлините.
още по тематиката
Настройките се трансформират според от израженията на лицето, с цел да оказват помощ на лидера да се оправи със напрежението. Редица изследвания в международен мащаб сочат, че 74% от хората се усещат уплашени или са напрегнат ежедневно.

Технологията на Jaguar Land Rover употребява изкуствен интелект, с цел да се приспособява с нюансите в израженията на лицето на лидера и да имплементира настройките автоматизирано след време. Така системата ще учи желанията на водача и ще прави подобаващи корекции.

Настройките за персонализиране могат да включват промяна на амбиентното осветяване към по-успокояващи цветове, в случай че системата разпознае, че лидерът е под стрес, да пусне обичания плейлист, а при прозявка или други знаци, че човек е изтощен – да понижи температурата.

Jaguar Land Rover тества сходна технология и за пасажерите на задния ред с камера, инсталирана в облегалката за главата. Ако системата улови знаци, че индивидът е изтощен, може да понижи светлините, да затъмни прозорците и да усили температурата откъм гърба, с цел да помогне на пасажера да заспи или да се успокои.

Софтуерът на системата се явява последващо потомство на към този момент съществуваща технология за следене на лидера на Jaguar Land Rover. На разположение във всички транспортни средства на английската компания е мониторът за положение на лидера, който е кадърен да открие дали водачът стартира да се усеща приспивен, с цел да даде предизвестие за отмора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР