Системата използва IoT висотомер и блокчейн технологияДроновете могат да се

...
Системата използва IoT висотомер и блокчейн технологияДроновете могат да се
Коментари Харесай

Патентоват устройство срещу кражби с дронове

Системата употребява IoT висотомер и блокчейн технология

Дроновете могат да се употребяват и за кражба на доставки до домовете
(снимка: CCO Public Domain)

Докато на пазара си пробиват път нови услуги за доставка на артикули с дронове, било то храна или медикаменти, IBM подхваща стъпки, с цел да предотврати кражбите благодарение на безпилотни апарати. Патентовата система на компанията употребява IoT устройство в композиция с блокчейн технология за надзор на доставките на пакети до домовете на получателите.

IBM се притеснява, че дроновете ще бъдат употребявани за прихващане на пратките от крадци. Нейният патент разказва елементарен висотомер, обвързван към интерент, който открива промени във височината на пакета. Когато бъде превишена избрана височина, устройството изпраща индикаторите към блокчейн системата, а получателят бива известен, че пакетът му набира височина.
още по тематиката
IoT устройството също по този начин събира GPS данни за следене на откраднати артикули. Подобна система ще усили цената на доставките, по тази причина първоначално е малко евентуално технологията да се употребява за надзор на доставката на храна или други евтини артикули.

Освен това няма гаранция, че IBM в действителност ще създаде и пусне на пазара сходно устройство или услуга. Но е ясно, че с бързото нахлуване в приложимост на безпилотни апарати и увеличаващите се онлайн покупки, дроновете могат да се употребяват за прихващане на пратки, доставяни до прага на домовете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР