Системата е достъпна като безплатна актуализация в Mac App StoremacOS

...
Системата е достъпна като безплатна актуализация в Mac App StoremacOS
Коментари Харесай

Новата macOS Catalina поддържа iPad като втори монитор

Системата е налична като безвъзмездна актуализация в Mac App Store

macOS Catalina идва с редица усъвършенствания за потребителите на Apple компютри (снимка: Apple)

Apple пусна постоянна версия на операционна система macOS Catalina за потребителите на своите настолни и мобилни компютри, които ще получат някои забавни нови функционалности .

Системата е налична като безвъзмездна актуализация в Mac App Store. Тя е съвместима с всички по-нови компютри на Apple, считано от MacBooks 2015, MacBook Air и MacBook Pro 2012, iMac 2012, iMac Pro 2017, Mac Pro 2013 и Mac mini 2012.

Значителна иновация в новата платформа е функционалността Sidecar. Тя разрешава разширение на Mac десктопа посредством потребление на iPad като втори екран или устройство за въвеждане при креативен приложения. С помощта на Apple Pencil потребителите могат да рисуват и пишат във всевъзможни приложения, които поддържат стилус.
още по тематиката
Функцията „ Време пред екрана ” опростява ръководството на времето, прекарано на компютър, и дава данни какъв брой дълго потребителят е прокиснал в приложения и уеб страници.

Друга функционалност, „ Още една минута ”, дава опция на потребителите да запазят файлове или да излязат от игра. А функционалността „ Семеен достъп ” разрешава на родителите да зададат време за потребление на приложенията и да лимитират връзките на децата.

Новото приложение „ Локатор ” комбинира „ Намери iPhone ” и „ Намери другари ” в една апликация за Mac, iPad и iPhone. Приложението разрешава разкриване на Mac, даже в случай че компютърът е в латентен режим или не е обвързван към мрежата.

В допълнение, macOS Catalina идва с поддръжка на геймърската услуга Apple Arcade, с усъвършенствани Safari, Mail и Photos приложения и нараснала сигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР