Системата AMBER Alert - изчезнало дете значително повишава шансовете за

...
Системата AMBER Alert - изчезнало дете значително повишава шансовете за
Коментари Харесай

Първите часове са най-важни за откриването на изчезнало дете

Системата " AMBER Alert - изчезнало дете " доста покачва възможностите за разкриване на изчезнало дете. Това съобщи заместник-министърът по вътрешните работи Красимир Ципов в хода на конференция във връзка със стартирането на систематау нас.

Системата " AMBER Alert - изчезнало дете " ще се употребява от ГДБОП за изпращане на информация за изчезнали деца до обществената мрежа " Facebook " , където данните ще се популяризират доста бързо до многочислената публика на мрежата.

Ципов изясни, че при приемането на данни за изчезнало дете , ще се изпраща сигнал до ГДБОП, стига сигналът да дава отговор на условията сред органите и обществената мрежа " Facebook ". След това органите ще ревизират информацията и ще изготвя постер с подробна информация за изчезналото дете. Постерът ще се изпраща до " Facebook ", a мрежата от своя страна ще популяризира информацията за изчезналото дете до всички консуматори в радиус от 200 км от мястото, от което е изчезнало детето. Разпространена по този метод информацията може да докара до бързото разкриване на изчезналото лице. Ципов посочи, че дружно с информацията за изчезнало дете ГДБОП ще дава и к онтакти, на които хората ще могат да осведомят при развиване непрекъснато.

Зам. вътрешният министър изясни и че системата ще може да се употребява и за остарели случаи с изчезнали деца.

 Въвеждаме системата
Въвеждаме системата " AMBER Alert - изчезнало дете "

Съвместно съдействие сред Министерство на вътрешните работи и Фейсбук

Първите часове след изгубването на дете са най-важни , стана ясно още на конференцията. Ако данните за изчезналото дете се популяризира незабавно след подаването на сигнал, това може доста да увеличи възможностите за намирането на детето. От значение са съвсем всички условия - облеклото на детето, къде се е намирало последно, дали е видяно в транспортно средство и други. Тези условия бързо могат да се трансформират, заради което навременното уведомление е от първостепенно значение.
Началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов уточни, че органите ще работят допустимо най-бързо след подаването на сигнал. Информацията ще се популяризира в обществената мрежа до 30 минути след подаването на сигнал от ГДБОП.

България е една от първите страни в района, която вкарва и употребява при нужда системата " AMBER Alert - изчезнало дете ".

Денонощно сигнали могат да се подават на номер 02/ 982 83 53, както и на телефон 112.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР