Система за следене на водите на р. Искър в реално

...
Система за следене на водите на р. Искър в реално
Коментари Харесай

Система за следене на водите на Искър в реално време разработва МОСВ

Система за следене на водите на р. Искър в действително време създава Министерство на околната среда и водите. Това е пилотен план като първа фаза на националната система за ръководство на водите в България. Това заяви зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков при откриването на конгрес, отдаден на Световния ден на географските осведомителни системи (ГИС). Той акцентира, че без Географска информационна система системите планът не може да бъде сполучлив, а той цели пpeдoтвpaтявaнe и yпpaвлeниe нa pиcĸa oт нaвoднeния и нacтъпвaнe нa нeблaгoпpиятни пocлeдици зa чoвeшĸoтo здpaвe и oĸoлнaтa cpeдa чpeз цeнтpaлизиpaнo cъбиpaнe, oбpaбoтвaнe и aнaлиз нa инфopмaция в peaлнo вpeмe.
Живков заяви още, че такива Географска информационна система системи Министерство на околната среда и водите употребява за основаване на осведомителна система за предпазените територии в страната. Географска информационна система се явява значима платформа за „ Натура 2000 “, водните запаси, за потребностите на естествените и националните паркове, посочи той.
Експерти от интернационалните и български институции дискутираха по какъв начин чрез Географските осведомителни системи можем да се оправяме по-ефективно с провокациите, пред които се изправяме, в сфери като ръководство при изключителни обстановки, околна среда, сигурност, инфраструктура и други. Бяха демонстрирани и корпоративни и облачни Географска информационна система, мобилни решения, платформа за изображения.
Адриано Баптиста, шеф „ Операции “ в Сателитния център на Европейския съюз (SatCen EU) показа приложението на Географска информационна система технологиите за потребностите на навременна, надеждна и ефикасна поддръжка към общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз. Той сподели употребявани от Сателитния център геоинформационни системи за следене в действително време, обмисляне, разбор на риска и ръководство в областта на сигурността в Европа.
Представена бе и ГИС-базираната електронна платформа „ Единна осведомителна точка “, която е основа за развиване и съдействие в областта на инфраструктурата и информационните мрежи с страната, като интегрира данни за цялата техническа инфраструктура на България – електронни съобщителни мрежи, ВиК, газ, пътна, жп и електро инфраструктура, топлопроводи, улично осветяване и други Дискутирано бе и използването на Географска информационна система за справяне с провокациите пред локалното самоуправление и териториално обмисляне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР