Система за регистриране на изстрелите, с която да се следи

...
Система за регистриране на изстрелите, с която да се следи
Коментари Харесай

Регистрират изстрелите в Национален парк „Пирин“

Система за вписване на изстрелите, с която да се следи и предотвратява бракониерство в предпазената зона, вкарва Национален парк „ Пирин “.
Срещу 141 000 лева планирана стойност управлението на парка има намерение да избере компания, която да достави, инсталира и вкара в употреба такава система. Също по този начин тя би трябвало да инструктира и образова чиновници да работят с нея.
Сензори ще бъдат конфигурирани на четири контролни точки, които ще разпознават изстрелите, ще предават информацията до дирекцията на парк „ Пирин “ от офиса на дирекцията до чиновник на паркова защита.
Предвидена е доставка на повсеместен програмен продукт и хардуер за ръководство на системата. Освен че ще би трябвало да възпроизведе съответния тон с опция за дестилация, тя би трябвало да дава опция за разбор на резултатите и правене на прогноза за развиване на бракониерството.
Този разбор цели да даде визия за моментното положение на бракониерството в съответния парков сектор, броя зародили събития през следения интервал и развиването през обособените интервали от годината. Предвидено е да се създаде систематизиран отчет, който включва разбор на резултатите от теренните наблюдения и правене на прогноза за развиване на бракониерството на територията на парка и благоприятни условия за противопоставяне.
Средствата за задачата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Околна среда “ с план „ Подобряване на природозащитното положение на типове и видове естествени местообитания на територията на Защитена зона BG0000209 „ Пирин” за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна ".
Общата стойност на плана е 6 294 117, 64 лв., от които 5 349 999,99 лв. от Европейския фонд за районно развиване и 944 117,65 лв. национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България. Предвидени са и доста други действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР