Система за мониторинг на атмосферния въздух ще бъде изградена в

...
Система за мониторинг на атмосферния въздух ще бъде изградена в
Коментари Харесай

Изграждат система за мониторинг на въздуха в Разград

Система за мониторинг на атмосферния въздух ще бъде построена в Разград, оповестиха от регионалната администрация. Специалисти са проучили опциите за създаване на такава система и излезли със мнение да се избере разновидността, включващ слагане на електрохимични датчици в пет точки в регионалния град.

Възможностите са за отчитане на съществуването на сероводород, амоняк и фини прахови частици, а резултатите ще се оповестяват в интернет или на табло в центъра на града, тъй че всички, които демонстрират интерес, да имат достъп до тази информация.

При определяне на дълготрайно замърсяване, ще бъде сезирана екоинспекцията, която да откри източника. Общата стойност на системата е сред 40 000 и 50 000 лв.. Три компании ще подкрепят самодейността с по 5000 лв., а община Разград ще я дофинансира, прецизират от регионалната администрация.

Директорът на Регионалната здравна ревизия в Русе инж. Любомир Атанасов е коментирал, че системата ще обезпечи опция за непрекъснато наблюдаване на качеството на въздуха, което пък ще е база и за разбор от страна на здравните управляващи на въздействието на неприятните миризми върху здравето на разградчани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР