Система за лицево разпознаване, която трябвало да помага на полицията

...
Система за лицево разпознаване, която трябвало да помага на полицията
Коментари Харесай

Система за лицево разпознаване смята всеки пети конгресмен в Калифорния за престъпник

Система за лицево различаване, която трябвало да оказва помощ на полицията в Калифорния, работела по този начин, че показала един от всеки петима конгресмени в щата за нарушител, съобщи БГНЕС.
Несъвършенствата на системата били демонстрирани от Американския съюз за цивилен свободи, който направил показно в локалния парламент за какво не би трябвало да вкарват изкуствения разсъдък.
Подобен опит бил изработен и със фотоси на конгресмени от Конгреса във Вашингтон, като системата още веднъж неправилно показала 28 от конгресмените като нарушители от базата данни на калифорнийската полиция. Калифорнийски конгресмени показват тези резултати като причина да не бъде въвеждан софтуера в камерите, които патрулните служители на реда носят на гърдите си по време на работа.
На федерално равнище не беше въведена регулация на използването на сходен изкуствен интелект, което остави щатските парламенти да се грижат за решаването на въпроса.
Ню Хемпшир и Орегон към този момент не разрешиха използването на системи за лицево различаване от служители на реда, заради нейната ненадеждност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР