Система за лицево разпознаване, която трябвало да помага на полицията

Система за лицево разпознаване, която трябвало да помага на полицията ...

Система за лицево разпознаване смята всеки пети конгресмен в Калифорния за престъпник.

Система за лицево разпознаване, която трябвало да помага на полицията в Калифорния, работела така, че посочила един от всеки петима конгресмени в щата за престъпник, предаде БГНЕС.
Несъвършенствата на системата били демонстрирани от Американския съюз за граждански свободи, който направил показно в местния парламент защо не трябва да въвеждат изкуствения интелект.
Подобен експеримент бил направен и със снимки на конгресмени от Конгреса във Вашингтон, като системата отново погрешно посочила 28 от конгресмените като престъпници от базата данни на калифорнийската полиция. Калифорнийски конгресмени посочват тези резултати като причина да не бъде въвеждан софтуера в камерите, които патрулните полицаи носят на гърдите си по време на работа.
На федерално ниво не беше въведена регулация на употребата на подобен изкуствен интелект, което остави щатските парламенти да се грижат за решаването на въпроса.
Ню Хемпшир и Орегон вече забраниха употребата на системи за лицево разпознаване от полицаи, поради нейната ненадеждност.

Източник: actualno.com