Система с изкуствен интелект (ИИ) за премахване на шум от

...
Система с изкуствен интелект (ИИ) за премахване на шум от
Коментари Харесай

Nvidia с впечатляваща система за премахване на шум от изображения



Система с изкуствен интелект (ИИ) за унищожаване на звук от цифрови изображения са създали откриватели от Nvidia в партньорство с техни сътрудници от финландския университет Аалто и американския Масачузетски софтуерен институт. Резултатите от работата на софтуера са повече от впечатляващи…

За обучаване на ИИ са били употребявани 50 хиляди изображения от базата данни на ImageNet. Системата работи върху Tesla P100 карти и платформата за машинно учене TensorFlow.

Прочетете още: ИИ на Adobe разкрива подправени изображения

Впечатляващото е, че системата може да отгатва по какъв начин наподобява истинското изображение, без да го е “виждала”. Вместо да образоват ИИ посредством даване на двойки шумни и чисти изображения, откривателите са “тренирали” системата, захранвайки я с такива с друга конструкция на шума.

Според тях с изключение на да чисти дефектни фотоси, създаването може да бъде доста потребна в области като медицината и науката. От там дават съответни образци с изображения от ядрено-магнитен резонанс, чието качество може да бъде доста подобрявано.


Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР