Система от безплатен интернет на обществени места ще заработи в

...
Система от безплатен интернет на обществени места ще заработи в
Коментари Харесай

В Сапарева баня ще ползват безплатен безжичен интернет

Система от безвъзмезден интернет на публични места ще проработи в община Сапарева баня в границите на самодейност на Европейски Съюз. За построяването и поддръжката на мрежата през днешния ден общината получи ваучер на стойност 15 000 евро от българския еврокомисар Мария Габриел.

Сапарева Баня

Сапарева баня е една от 113-те утвърдени български общини, кандидатствали за финансиране в границите на акцията на Европейския съюз.
Мария Габриел, еврокомисар: За първи път имаме план, в който Европа работи директно с общините, което е доста значимо. Не единствено с огромните общини, а с всяка община, до най-малкото обитаемо място. 120 милиона евро е бюджетът ни, целим да покрием сред 6000 и 8 000 общини в Европа.
Голямото преимущество на акцията за безвъзмезден интернет е, че всички точки в Европа са свързани в мрежа.
Мария Габриел, еврокомисар: Веднъж записал се в една от точките, ще получиш достъп до всички останали точки в Европа, ето това ми се желае да бъде Европа, която носи изгода в всекидневието на хората. Да дадем опция и на нашите възрастни хора да имат директна връзка със своите деца, със своите внуци, и да дадем опция и на компаниите да ни оферират нови артикули, нови услуги и по този начин притеглим вниманието и на повече вложители от Европа.Калин Гелев, кмет на община Сапарева баня: Един път като се записват нашите посетители, туристи или поданици, ще имат опция в цяла Европа да споделят своите усещания от нашата прелестна община.
По време на визитата си в Сапарева баня, българският еврокомисар прегледа и археологическите разкопки на античния град Германея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР