Система, която показва на шофьорите възможните паркоместа в центъра на

...
Система, която показва на шофьорите възможните паркоместа в центъра на
Коментари Харесай

Ученици показват над 60 иновативни технологични разработки на TUES Fest

Система, която демонстрира на водачите вероятните паркоместа в центъра на огромните градове, автономна система за доставка на колета с дронове, програмируем мозъчен компютърен интерфейс, предопределен за осъществяване на задания като разкриване на придвижване на ръцете и ориентирано мислене са единствено част от над 60 новаторски софтуерни разработки, които ще бъдат показани по време на четвъртото издание на TUES Fest. Ученическият фестивал-изложение на най-интересните планове в региона на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи ще се организира онлайн, на  24 и 25. Домакинът - технологично учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) към Технически университет – София ще отвори виртуално вратите си за възпитаници, студенти, родители, ИТ експерти, представители на компании, публични организации и институции освен за виртуалното ревю, а и за серия онлайн полемики с присъединяване на свои ученици и преподаватели, приключили учебното заведение.

Събитието ще бъде предавано и двата дни онлайн в YouTube канала на учебното заведение - ТУЕС към ТУ-София, а програмата е наситена и разнообразна като ще се редуват дискусии и презентации на планове, оповестяват уредниците. И двата фестивални дни започват в 10.00 и не престават до 17.00.

Технологичните планове, които ще бъдат представяни по време на ТУЕС Фест са дело на възпитаниците на учебното заведение. Всички гости ще могат да гласоподават в уеб страницата на събитието за разработката, която ги е впечатлила най-вече. Най-добрите планове ще бъдат наградени на гала, която започва на 25 април от 17.30 ч. като измежду тях ще бъдат фаворитът, събрал най-вече гласове от публиката, най-добрите разработки от трите категории - компютърни мрежи, програмен продукт, вградени микрокомпютърни системи и роботика; продуктът, който най-силно е впечатлил медийните сътрудници на събитието, както и обичаните разработки на спонсорите на фестивала.

ТУЕС Фест се провежда от екип доброволци от 11-ти клас с поддръжката на управлението на учебното заведение и Асоциацията на приключилите ТУЕС.

Списание " Мениджър " е измежду медийните сътрудници на събитието. 

Подробна информация за ТУЕС Фест 2020 ще намерите в, във и
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР