Система, която намалява значително риска от косопад при химиотерапия, вече

...
Система, която намалява значително риска от косопад при химиотерапия, вече
Коментари Харесай

Апарат предпазва от косопад при химиотерапия в онкоболницата във Варна

Система, която понижава доста риска от косопад при химиотерапия, към този момент работи в профилираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести във Варна, оповестиха през днешния ден от лечебното заведение. Тя работи посредством изстудяване на скалпа и е изцяло безвредна за пациентите.

Апаратът разрешава по едно и също време обслужване на двама пациенти. Процедурата по охлаждането на скалпа по време на химиотерапията стартира преди вливането на медикаментите и продължава сред 20 до 90 минути по-късно според от типа на прилаганите лекарства. Системата се ползва сполучливо при съвсем всички типове рак, както при дами, по този начин и при мъже. Изключения са злокачествените болести на кръвта - левкемия и лимфоми. Новата услуга се дава от външна компания и не е безвъзмездна за пациентите.

От лечебницата прецизират, че заработването на системата е част от напъните за психо-социална поддръжка на онкологично болните пациенти за възстановяване качеството им на живот. В болничното заведение със същата цел повече от година работи " Училище за грим ", което към този момент предлага безвъзмездни съвещания от експерт за промяна на веждите и от квалифициран фармацевт, който коментира на пациентите качествата и преимуществата на другите типове козметика.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР