Система, базирана на изкуствен интелект, създала две идеи и подала

...
Система, базирана на изкуствен интелект, създала две идеи и подала
Коментари Харесай

Изкуствен интелект поиска да... патентова идеите си

Система, основана на изкуствен интелект, основала две хрумвания и подала молби за патентоването им, би трябвало да бъде приета за откривател. Това желае екип откриватели и среща отпор от институциите, които считат, че патенти може да има единствено човек, оповестява Военновъздушни сили.

Едно от изобретенията са контейнери за храна, които роботизирани ръце елементарно могат да уловят или които могат по-лесно да се закачат един за различен за по-лесно преместване. Друго е предупредителна светлина със характерен темп, който човешкото схващане вижда елементарно.

Според Европейската патентна организация обаче повода единствено хора да се записват като основатели на нововъведения са затрудненията, които биха се появили, в случай че се позволи корпоративен статут.

Изследователите от университета в Съри и основателят на изкуствения разсъдък Dabus оспорват това.

Те желаят системата да може да записва патенти от свое име и са се обърнали към управляващите във Англия, Съединени американски щати и Европа. Dabus, основател на сюрреалистично изкуство (заради метода, по който шумът се смесва в невронните мрежи), не се образова за индустриални действия и решение на проблеми, а за разкриване на нови хрумвания, за "умствената част на изобретяването ", споделя основателят Стивън Тейлър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР