Сироп от смокини: лек за кашлица и болки в гърлото.

...
Сироп от смокини: лек за кашлица и болки в гърлото.
Коментари Харесай

Сироп от смокини бори кашлицата

Сироп от смокини: лек за кашлица и болки в гърлото.

Неприятната кашлица е доста постоянно срещана по това време на годината, само че има лек, който можете да си извършите вкъщи.

Страхотен сироп за кашлица от сушени смокини
Можете сами да си извършите сироп за кашлица по остаряла, само че доста ефикасна рецепта. Необходими са ви единствено сушени смокини и захар.

Сушените смокини са първи в листата на здравословните артикули и са доста потребни за нашето здраве.

Смокините са богати на бета каротин, витамини А, С, Е и К, калций, желязо и други минерали. Те съдържат малко повече калории от пресните, само че са богат източник на антиоксиданти, витамини и минерали.

Необходими съставки:
купичка смокини
купичка захар
една до две купички вода

Приготвяне:
Поставете сушените смокини дружно със захарта в тенджера и прибавете вода, само че единствено едвам покрие всички съставки.

Варете сместа, до момента в който захарта се разтопи изцяло и се получи гъста маса като сироп. Извадете смокините и изсипете сиропа в чаша.

Отпивайте на дребни глътки през целия ден и казусът ви с кашлицата последователно ще изчезне. Смокините могат да се употребяват и при болки в гърдите, тъй че можете да ги ядете, до момента в който са още топли.

За всички, които не би трябвало да ядат захар, има и по-проста рецепта
Кипнете литър вода и прибавете шест по-големи сушени смокини. Варете ги към четири минути и ги извадете от водата. Получената напитка също е доста потребна и здравословна, защото е богата на желязо, калий и калций, както и на антибиотично вещество, което се образува по време на сушенето и се отделя по време на варене.

Оставете да се охлади, пийте на дребни глътки през целия ден.

Вижте още: Грижа за парника през зимата

Сушените смокини могат да ви оказват помощ да се отървете от неприятното чувство за парене в гърлото. Накълцайте ги в блендер и ги смесете с домакински мед. Бавно смучете, когато чувствате усложнение при преглъщане или за облекчение на кашлицата.

Нарежете три до четири смокини и три до четири сини сливи, залейте всичко с 200 мл вода и оставете да престои една нощ. Прецедете и пийте заран течността и яжте плодовете. Това оказва помощ против запек и предизвиква постоянното храносмилане.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР