Сирийското международно летище в Алепо ще възстанови работа днес, след

...
Сирийското международно летище в Алепо ще възстанови работа днес, след
Коментари Харесай

Летището в Алепо възобновява работа след нанесените израелски ракетни удари

Сирийското интернационално летище в Алепо ще възвърне работа през днешния ден, откакто съображението беше изведено от строя вследствие на израелска ракетна офанзива , заяви транспортното министерство на страната, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване, публикувано от държавните медии, министерството заяви, че вредите са отстранени и прикани самолетните компании да възобновят полетите си до града, намиращ се в северната част на Сирия.

Във вторник Израел нанесе ракетен удар по летището в Алепо за повторно в границите на една седмица и всички полети бяха пренасочени към столицата Дамаск. Миналата седмица Израел нанесе въздушни удари по летището, като повреди пистата му. Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида е бил изумен и склад, в който евентуално е била съхранявана пратка с ирански ракети.

" Летището ще работи с цялостен потенциал, с цел да обслужва пасажери и самолетни компании непрекъснато ", съобщи министерството на превоза и добави, че работата ще бъде обновена през днешния ден по обяд.

През последните години Израел е нанесъл стотици удари по цели в следените от държавното управление елементи на Сирия, само че рядко признава или разисква тези свои интервенции. Израел обаче признава, че нападна бази на свързани с Иран военни групировки, като ливанската " Хизбула ", която е изпратила хиляди бойци в поддръжка на силите на сирийския президент Башар Асад.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР