Сирийският външен министър изрази абсолютна солидарност с Иран в правото

...
Сирийският външен министър изрази абсолютна солидарност с Иран в правото
Коментари Харесай

Сирия е абсолютно солидарна с Иран и правото му на отговор на агресията на САЩ

Сирийският външен министър изрази " безспорна взаимност " с Иран в правото му да отговори на американската " експанзия ", като в същото време упрекна Вашингтон в ескалация на спора.

" Сирия показва безспорна взаимност с Иран... и препотвърждава правото си да се пази в светлината на американските закани и офанзиви и хвърля виновността за всички последици върху Съединени американски щати ", се акцентира в изказване на външното министерство на Сирия, представено от сирийската държавна телевизия.

Сирийското външно министерство съобщи също, че Съединени американски щати са отговорни за разпалването на спорове в Близкия изток.

Дамаск по-рано изрично осъди убийството на иранския военачалник Касем Солеймани и заместник-началника на иракските " Сили за национална готовност " Абу Махди ал Мухандис при американски ракетен удар с безпилотен аероплан в региона на интернационалното летище в Багдад на 3 януари, като също го назова " незаконна експанзия ".

Смъртта на Солеймани беше последвана от обещания на Иран да отмъсти за убийството му. Тази заран Иранската революционна армия извърши две ракетни набези против американски военни бази в Ербил и Айн ал Асад в Ирак, в които са ситуирани американски военни и сили от интернационалната коалиция, която се бори против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф назова дейностите на Техеран " пропорционални ограничения ", а висшият лидер Али Хаменеи дефинира среднощните ракетни набези като " пестник " в лицето на Вашингтон. Белият дом не удостовери да има американски жертви след офанзивите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР