Сирийският режим е отговорен за ужасяващи престъпления - за изтезания,

...
Сирийският режим е отговорен за ужасяващи престъпления - за изтезания,
Коментари Харесай

Ужасяващи престъпления в Сирия – Асад може да бъде съден в Хага

Сирийският режим е виновен за ужасяващи закононарушения - за изтезания, убийства, приложимост на химически оръжия против личния си народ. Нидерландия желае да види Башар Асад пред съда в Хага, показва Дойче веле.

Нидерландското държавно управление желае да изправи сирийския президент Башар Асад пред Международния съд на Организация на обединените нации поради " извънредно тежки нарушавания на човешките права ". Според външния министър на страната Стеф Блок, " режимът в Сирия неведнъж е правил ужасяващи закононарушения ". Асад е работил с последна неотстъпчивост против личния си народ, употребявал е химически оръжия против него и е бомбардирал лечебни заведения, изясни Блок. Доказателствата са съкрушителни, а жертвите на тези тежки закононарушения заслужават правдивост.

Асад носи отговорност

В своя дипломатическа нота Нидерландия прикани управляващите в Дамаск да спрат да подкопават Конвенцията на Организация на обединените нации срещу изтезанията и да стартират договаряния. Нидерландия упорства сирийското държавно управление да предприеме дейности против всички хипотетични причинители на закононарушения. Управлението на Асад носи публична отговорност за жестоките закононарушения, сподели външният министър Блок.

Ако не може да се реализира съглашение, казусът ще бъде предаден на Международния съд в Хага. Сирия, сходно на Нидерландия, е утвърдила Конвенцията на Организация на обединените нации против изтезанията, по тази причина и може да се търси отговорност на Дамаск пред съда в Хага. Това деяние е " значим сигнал и за други диктатори в света ", сподели министър председателят Марк Рюте. Имало " индикации ", че и други страни считат да поддържат правосъдната процедура.

Нидерландското държавно управление предприе това деяние, откакто опитът да бъдат привлечени сирийски ръководители пред Международния углавен съд беше предотвратен от съветското несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Международният съд, който е най-висшата правна инстанция на Организация на обединените нации, е виновен за разногласията сред държавите-членки на Организация на обединените нации и за нарушаванията на договорите на Организация на обединените нации.

Германия поддържа самодейността на Нидерландия

В Туитър немският външен министър Хайко Маас поздрави нидерландската самодейност. Той съобщи, че през последните 10 години в Сирия са изчезнали близо 150 000 души. За 90% от тези случаи отговорност носи държавното управление. Повече от 14 400 сирийци са починали след изтезания, съвсем 99% от тях са били в пандизите на сирийското държавно управление. " Трайният мир в Сирия допуска причинителите на най-тежките закононарушения и нарушавания на човешките права да бъдат изправени пред съда ", акцентира немският политик.

Правозащитната организация Human Rights Watch (HRW) заявява, че с самодейността си Нидерландия се застъпва за " за безчет жертви на сирийския режим ". Очаква се и други държавни управления да застанат зад нея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР