Сирийският президент Башар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск

...
Сирийският президент Башар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск
Коментари Харесай

Асад: С Турция имаме общи интереси, сегашните ни разногласия са нелогични

Сирийският президент Башар Асад  Башар Асад Баша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 година Той е водач на партия Баас и съобщи през днешния ден, че различията сред Сирия и Турция са нелогични и акцентира, че двете страни имат общи ползи. Той съобщи това в изявление за съветската телевизия "Россия 24 ", съобщи ТАСС.

"Сирия и Турция имат общи жинзеноважни ползи. В Турция има доста етнически сирийци, а в Сирия доста етнически турци. Това взаимно навлизане на култури е исторически обусловено. Ето за какво е нелогично сред тях и нас да има съществени различия ", съобщи Асад.

По думите на Асад в Сирия приказват за турците като за приятелски народ. "Сега запитвам турския народ - какъв ви е казусът със Сирия? Какъв е този проблем, поради който би трябвало да умират турски жители? Какво враждебно деяние, огромно или малко, Сирия е направила срещу Турция и по време на войната, или преди войната? Няма такова нещо и в никакъв случай не е имало ", съобщи Асад.

Десетки турски военни бяха убити предходната седмица в набези, приписвани на сирийските сили, подкрепяни от Русия в северозападната сирийска провинция Идлиб. Сирийското държавно управление осъди наличието на турски военни в региона и го дефинира като нелегално.

На 27 февруари Анкара стартира нова интервенция в Сирия, наречена "Пролетен щит " в границите на която нанася удари по позиции на сирийската войска. Преди това Турция организира три интервенции в Сирия, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР