Сирийският президент Башар Асад приветства икономическото споразумение с ключовия си

...
Сирийският президент Башар Асад приветства икономическото споразумение с ключовия си
Коментари Харесай

Сирия и Иран противодействат на икономическата война на Запада

Сирийският президент Башар Асад приветства икономическото съглашение с основния си съдружник Иран като опора против това, което той дефинира като " икономическа война ", водена от Запада , оповестява " Франс прес ".

Асад приказва ден откакто двете съюзнически страни подписаха поредност от съглашения, в това число дълготрайно съглашение за " икономическо съдействие ", предхождащо започването на възобновяване на раздраната от война страна.
 Европейски Съюз е на прага на различен канал за пари към Иран
Европейски Съюз е на прага на различен канал за пари към Иран

Германия работи с Англия и Франция по този въпрос

" Тези съглашения... ще спомогнат за консолидиране на устойчивостта на Иран и Сирия против икономическата война, водена против тях от някои западни страни ", акцентира Асад.

Той прикани за " усилване на общите старания за отбиване на тези страни, които не престават да се пробват да отслабят двете страни ".

Съединени американски щати наново постановиха тежки наказания против Иран, до момента в който те и Европейският съюз също по този начин включиха в черния лист няколко публични лица от режима в Дамаск и сирийски предприемачи.
 Иран и Сирия жигосаха Съединени американски щати и „ преврата” във Венецуела
Иран и Сирия жигосаха Съединени американски щати и „ преврата ” във Венецуела

Сирия упреква Съединени американски щати в нарушение на интернационалните правила и закони

11-те съглашения и меморандума за съгласие, подписани през вчерашния ден, обгръщат области като стопанската система, културата, образованието, инфраструктурата, вложенията и жилищното строителство.

Те бяха подписани по време на посещаване на първия вицепрезидент на Иран Ешак Джахангири в сирийската столица.

Иран и Сирия към този момент подписаха съглашение за военно съдействие през август, до момента в който Техеран поддържаше стопански Дамаск по време на спора посредством доставки на нефт и няколко кредитни линии.

Гражданската война провокира големи вреди на сирийската стопанска система и инфраструктурата, като Организация на обединените нации прави оценка цената на обвързваното с войната опустошение на към 400 милиарда $ .
 Иран против Израел - другата война в Сирия
Иран против Израел - другата война в Сирия

Ако войната сред Башар Асад и неговите съперници в Сирия е на път да завърши, след осем години на унищожителен спор, то в Леванта набира скорост още една война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР