Сирийският президент Башар ал Асад заяви днес при неочаквано посещение

...
Сирийският президент Башар ал Асад заяви днес при неочаквано посещение
Коментари Харесай

Асад: Ердоган открадна от Сирия петрола и пшеницата й, а сега иска и част от земята с природните й богатства

Сирийският президент Башар ал Асад съобщи през днешния ден при ненадейно посещаване в провинция Идлиб, че борбата, която сирийската войска води против джихадистите и бунтовниците там, е с цел да се постави завършек на войната, разкъсваща Сирия от 2011 година, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сирийският президент дойде на фронотвата линия в провинция Идлиб за среща с военнослужещите, заяви организация САНА, представена от ТАСС.

На уеб страницата на сирийската организация е качена фотография на Асад, който поддържа връзка с бойците в селището Ал Хабит, където е ситуиран един от гарнизоните на сирийската войска.

" Ние постоянно сме казвали и отново споделяме, че борбата за Идлиб е основата за прекратяването на хаоса и за заличаване на тероризма на цялата сирийска територия ", съобщи Асад, представен от президентската пресслужба.

По думите му решението да се изпрати сирийската войска към Североизточна Сирия след началото на турската военна интервенция, не е било политическо решение, а конситуционен и народен дълг. " Когато се сблъскваме с експанзия, всички сирийци са длъжни да застанат един до друг. За страдание, това не беше по този начин в първите години на овйната и експанзията против Сирия ", добави Асад.

Той акцентира, че " за Сирия е еднообразно значимо всяко парченце от нейната земя, и по тази причина първостепенно значение има развиването на военната обстановка. " Ние сме казвали и продължаваме да споделяме, че борбата в Идлиб има решаващо значение и ще сложи карй на анархията и тероризма във всички елементи на Сирия ", сподели Асад, обръщайки се към военнослужещите. Той упрекна Турция в експанзионистки замисли във връзка с северните региони на страната. " Президентът на Турция открадна от Сирия петрола и житото й, изнесе заводите от Алепо, а в този момент Ердоган желае да присвои част от сирийската земя с естествените й благосъстояния ", цитира думите му САНА.

Според САНА сирийската войска продължава да открива надзор на селищата в североизточната провинция Хасака на подстъпите към град Тал Тамер и уголемява позициите си по трасето Хасака-Алепо.

Посещението на Асад е на фона на идната през днешния ден среща сред президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин в Сочи, които ще разискват обстановката в Северна Сирия в подтекста на турската военна интервенция. Освен това се чака на срещата да бъде обиден въпросът за зоната за деескалация в Идлиб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР