Сирийският президент Башар ал Асад обвини Франция, че подкрепя кръвопролитията

...
Сирийският президент Башар ал Асад обвини Франция, че подкрепя кръвопролитията
Коментари Харесай

Асад се чуди как Франция говори за мир, след като сама подкрепя тероризма

Сирийският президент Башар ал Асад упрекна Франция, че поддържа кръвопролитията в неговата страна , което я прави неспособна да приказва за спокойно съглашение, оповестява " Ройтерс ".

Франция съобщи в петък, че сирийското държавно управление не е направило нищо, с цел да реализира спокойно съглашение след съвсем седемгодишна война, и съобщи, че прави всеобщи закононарушения в района на Източния Гута, където 400 000 души са обсадени от държавни сили.

 Франция: Башар Асад не желае мир
Франция: Башар Асад не желае мир

Режимът на Асад не е взел участие на договаряния, откогато стартира гражданската война

" Франция е в основата на поддръжката за тероризма и ръцете ѝ са потопени в сирийска кръв от първите дни и ние не виждаме да са трансформирали позицията си фундаментално ", разяснява Асад. " Тези, които поддържат тероризма, нямат право да приказват за мира " , добавя той.

Въпреки че е водещ бранител на сирийската съпротива, Франция потърси по-прагматичен метод към сирийския спор след встъпването в служба на президента Еманюел Макрон, като съобщи, че едно отдръпване на Асад не е авансово изискване за диалози.

 Войната против ДАЕШ в Сирия завършва през 2018 година, съгласно Макрон
Войната против ДАЕШ в Сирия завършва през 2018 година, съгласно Макрон

Победата над терористите ще даде подтик и на договарянията сред власт и съпротива

Макрон разяснява през вчерашния ден, че ще упорства за мирни договаряния, включващи всички партии в шестгодишния сирийски спор, в това число Асад, обещавайки " начинания " при започване на идната година.

Макрон не разяснява по какъв метод френски оферти се отнасят до съществуващите договаряния, които се реализират от Организация на обединените нации и настоя, че сирийският водач би трябвало да се изправи пред правораздаването за закононарушенията си.

Във Вашингтон, откакто се срещна с високопоставени американски представители, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан съобщи, че Франция няма да взима уроци от мъж , освободил от пандиза хиляди ислямистки бойци, с цел да разгарят пламъците на гражданската война и разчита на Русия и Иран да остане на власт.

" Когато сте прекарали дните си, избивайки личните си хора, би трябвало да бъдете по-малко дискретни ", разяснява Льо Дриан.

 Подкрепяните от Съединени американски щати милиции са предатели, нападна Асад
Подкрепяните от Съединени американски щати милиции са предатели, нападна Асад

Русия ще бъде единствената страна в Сирия, която ще възвърне оборудванията за електрическа енергия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР