Сирийският писател и пътешественик Аднан Азам си е поставил за

...
Сирийският писател и пътешественик Аднан Азам си е поставил за
Коментари Харесай

Сирийски пътешественик ще пропътува на кон от Дамаск до Москва

Сирийският публицист и странник Аднан Азам си е сложил за цел да пропътува на кон по маршрута Дамаск- Багдад-Техеран-Москва, предава ТАСС.

Приключението си сириецът подхваща в символ на благодарност към страните, които поддържаха родината му по време на войната.

"Благодаря ви, съветски другари, че бяхте с нас. Ние сме доста щастливи и макар че в Русия е много по-студено, в сравнение с при нас, надяваме се,че ще почувствате нашата топлина! ", съобщи Азам преди да стартира пътешествието си.

Маршрутът на приключенеца е с дължина 6 хиляди километра. Конникът счита да го премине за 8 месеца. По време на прехода си сириецът ще снима документален филм за срещите си с жителите на дружествените по отношение на Сирия страни.

Преходът на пътешественика ще бъде сбъднат благодарение на двойка арабски коне. Азам ще бъде съпроводен от автомобил с хранителни запаси и кинооператор.

Аднан Азам е доста известен странник в Сирия. Преди 30 години той пропътува на кон от Сирия до Съединени американски щати, където се срещна с президента Роналд Рейгън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР