Сирийските военновъздушни сили са нанесли въздушни удари по турски военен

...
Сирийските военновъздушни сили са нанесли въздушни удари по турски военен
Коментари Харесай

Сирийските ВВС бомбардираха турска военна колона в Идлиб

Сирийските военновъздушни сили са нанесли въздушни удари по турски боен ескорт в Идлиб, оповестяват вестник " Сабах " и турската организация DHA.
Турция изпраща дронове в бъдещата зона за сигурност в Северна Сирия Буферната зона ще бъде под взаимен надзор на Турция и Съединени американски щати
Колоната се е придвижвала в региона на Хан Шейхун сред турските пунктове за надзор върху зоната на деескалация. Не се оповестява за потърпевши.

Снимка: EPA

По-рано през днешния ден сирийската държавна телевизия заяви, че турски бронетранспортьори се придвижват по посока към Хан Шейхун, за който води война сирийската войска.

Сирийското министерство на външните работи упрекна Турция, че е изпратила посредством конвоя през границата в северозападната сирийска провинция Идлиб са пренасяни оръжия, предадоха международните организации. В изказване министерството дефинира случая като " скандална турска интервенция ".

По-рано бе обявено, че съветски и сирийски самолети бомбардират в рискова непосредственост до турската военна колона.
Обявиха помирение в провинция Идлиб Най-голямата бунтовническа формация отхвърля да го съблюдава
След договарянията за Сирия в Нурсултан, на 2 август в Идлиб влезе в действие режим по преустановяване на огъня. Командването на въоръжените сили на Сирия съобщи, че приключва бойните дейности при изискване, че Турция извърши своята част от по този начин наречения „ контракт от Сочи”.

Снимка: EPA

Основна точка в него е извеждането на тежкото въоръжение на бунтовниците на 20 километра отвън демилитаризираната зона в Идлиб. Ангажиментът на Турция е да подсигурява безвредното евакуиране.

На 5 август сирийската войска възобнови интервенцията поради несъблюдение на изискванията. Бунтовническите формирования, възползвайки се от примирието, започнаха офанзива против позициите на сирийските военни на север от провинция Хама и нееднократно откриваха пукотевица по цивилни обекти в региона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР