Сирийските власти не искат военна конфронтация с Турция, чиято позиция

...
Сирийските власти не искат военна конфронтация с Турция, чиято позиция
Коментари Харесай

Дамаск: Не искаме военна конфронтация с Турция

Сирийските управляващи не желаят военна борба с Турция, чиято позиция в сирийския спор до момента не е ясна на Дамаск, съобщи през днешния ден сирийският министър на външните работи Уалид ал Муалем, представен от ТАСС.

Той приказва в Пекин, където се срещна с китайския външен министър Ван И.

Не желаеме военна борба с турските войски, такава е нашата кардинална позиция. Ние се борим против терористите и Идлиб е сирийска територия, част от нашата страна. Сега казусът се състои в това с какво се занимава Турция в Сирия, сподели Уалид ал Муалем.

По думите му на Дамаск до момента не са известни претекстовете за дейностите на Анкара.

За да се разбере каква цел преследва Турция, би трябвало да се попита самата тя, уточни сирийският външен министър.

Китай ще сплоти напъните си със сирийското държавно управление за възобновяване на страната, сподели Ван И. Той прикани интернационалната общественост да изиграе позитивна роля в този развой.

Китай непроменяемо ще оказва подпомагане на Сирия за отбрана на нейния суверенитет, териториална целокупност и непоклатимост, както и в битката против тероризма, даде обещание Ван И.

По-рано този месец дирийските държавни сили нападнаха турски бдителен пост в провинция Идлиб. Трима бойци получиха леки пострадвания, оповестиха турски източници. Анкара се обърна към Москва за помощ при обезпечаването на сигурността на турските военнослужещи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР