Сирийските правителствени сили отвориха коридор на северозапад за хора, които

...
Сирийските правителствени сили отвориха коридор на северозапад за хора, които
Коментари Харесай

Сирийската армия даде коридор за бежанци от Идлиб и Хама, обстрелва турски пост

Сирийските държавни сили отвориха кулоар на северозапад за хора, които желаят да преминат от бунтовническата територия към армейски линии, заяви държавната организация SANA, представена от " Ройтерс ".
Дамаск " афишира откриването на филантропичен кулоар в град Соран ", се споделя в известието, цитиращо източник на външно министерство.
В него се добавя, че коридорът ще разреши на цивилните да изоставен южната част на провинция Идлиб и северната част на Хама, където армията напредва против бунтовниците с яростни въздушни и сухопътни офанзиви.
" От съображения за ситуацията на сирийските жители и желанието за облекчение на техните премеждия, се афишира откриването на филантропичен кулоар... Всички тези жители ще получат заслон, храна и медицински грижи ".
Същевременно, държавните сили са разкрили огън против турски бдителен пост в северозападната част на Сирия. Това са съобщили две турски публични лица пред " Ройтерс ", само че нямало турски жертви.
Инцидентът стана, откакто въздушен удар спря турски боен ескорт и умъртви трима цивилни в понеделник, до момента в който конвоят се отправяше на юг към различен бдителен пост.
Турция има 12 наблюдателни пункта в Северозападна Сирия, основани според съглашението с Русия и Иран. Вчера представителят на турския президент Ибрахим Калън съобщи, че всички наблюдателни постове на Турция ще останат на мястото си, а поддръжката за постовете ще продължи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР