Сирийските кюрди са постигнали споразумение с Дамаск за разполагане на

...
Сирийските кюрди са постигнали споразумение с Дамаск за разполагане на
Коментари Харесай

Сирийската армия се намесва, за да спре турската офанзива

Сирийските кюрди са постигнали съглашение с Дамаск за разполагане на сирийската войска по северната граница, с цел да спрат турската атака.

Сирийските медии по-рано оповестиха, че държавните сили към този момент са ситуирани на север. Новината идва на фона на решението на Съединените щати да се изтеглят изцяло от региона.
Турската войска завладя изцяло двата най-големи града в Североизточна Сирия Според Организация на обединените нации броят на бежанците от кюрдските региони ще доближи 400 хиляди души
Министърът на защитата Марк Еспер съобщи, че Турция " наподобява има намерение " да разшири офанзивата си повече от в началото плануваното. Настъплението има за цел да накара кюрдските сили - съдружници на Вашнгтон, да изоставен региона.
Ексклузивно от фронтовата линия: Най-известният кюрдски боен сътрудник за Сирия Турция основава бежанци и по-късно заплашва с тях Европа, съобщи Хунар Ахмад
Териториите под контрола на водената от кюрдите коалиция станаха обект на тежки бомбардировки през уикенда, като турските сили напреднаха в два основни града.

По данни на Организация на обединените нации над 130 000 души са напуснали домовете си в зоната на спора и броят им скоро може да нарасне тройно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР